Afbeelding

Lessen van het kinderatelier beginnen weer

Kunst & Cultuur

Mariahout - Vanaf begin oktober beginnen de lessen van het kinderatelier weer. Zit je op de basisschool en vind je creatief bezig zijn helemaal het einde!? Wil jij lekker bezig zijn met verf, potloden, krijt, papier-maché en klei? In het kinderatelier maak je met allerlei materialen kennis. 

Met een thema als lopende draad komen verschillende vormen en technieken van de beeldende kunst aan bod. Aan de hand van opdrachten leer je je eigen fantasie op papier te zetten. Daarnaast wordt op speelse wijze aandacht besteed aan beeldaspecten als vlakverdeling en kleurgebruik. Het zelf leren maken, met heel veel plezier, staat centraal.

Lennie Segboer nieuwe docent
“Al van jongs af aan tekende ik boekjes vol met kleurrijke avonturen”, zo vertelt Lennie. “Ik bedacht er een verhaaltje omheen, en, gewikkeld in mijn verkleedkleren, vertelde ik trots de getekende verhalen aan wie het wilde horen. Vooral aan mijn moeder, die mij de passie voor het vak met de paplepel ingoot. Tegenwoordig maak ik ontwerpen en illustraties. Het vertellen over tekenen doe ik nog steeds, maar nu breng ik deze in de vorm van kunstlessen op mijn leerlingen over. In 2013 ben ik afgestudeerd als illustratrice aan kunstacademie St. Joost te Breda. Vervolgens heb ik mijn docentenbevoegdheid gehaald aan de kunstacademie van Tilburg. Mijn illustraties hebben altijd een vrolijke en kleurrijke tint, want zo probeer ik een positieve kijk op de wereld te verspreiden. Met dezelfde vrolijke toon geef ik les. Docent zijn in kunstvakken is een prachtig middel om iedereen enthousiast te maken over kunst. Kunst is namelijk niet alleen tekenen en schilderen, kunst is ook dromen, fantaseren, jezelf zijn, soms juist gek doen, anderen vrolijk maken en plezier hebben. Kunst is genieten. En met veel genoegen mag ik als docent tekenen en schilderen iedereen laten meegenieten.”

Vanaf het schooljaar 2021-2022 neemt Lennie met veel plezier de kinderatelier lessen over van haar moeder, Helmie Segboer. Het is voor haar een grote eer om nu letterlijk in de voetsporen van Helmie te mogen treden. De lessen worden gegeven op de donderdagen van 15.45 tot 17.00 uur en starten op 7 oktober. Meer informatie via atelier@helmiesegboer.nl, of 06-40762481