Afbeelding

Nieuwe website voor opvanglocaties GOO in Laarbeek

Algemeen

Laarbeek - Stichting GOO is met vijf kinderopvanglocaties goed vertegenwoordigd in gemeente Laarbeek. Offline tenminste, want online waren de locaties nog niet zichtbaar. Daar is deze week verandering in gekomen. Stichting GOO lanceert een nieuwe website om deze locaties duidelijker ‘in the picture’ te zetten. “Ouders kunnen ons nu veel gemakkelijker vinden en zien waar wij voor staan.”

“We bieden eigenlijk alles aan in Laarbeek op het gebied van kinderopvang”, vertelt Femke Verhaaren, clusterdirecteur bij Stichting GOO. “Kinderdagverblijf, peuterwerk, buitenschoolse opvang en zelfs een Tiener bso.” In Aarle-Rixtel is de locatie Klimop te vinden en in Beek en Donk locaties De Raagten, Beekrijk, ’t Otterke en de Tiener bso, waar kinderen van vier verschillende basisscholen in de buurt naartoe gaan.

Eén website, vijf locaties                                                                                                                                 
De vijf locaties vallen onder het bestuur van Stichting GOO, maar hebben daarnaast ook allemaal hun eigen sfeer en karakter. “Via de website kom je te weten waar de verschillende locaties voor staan en welke opvangmogelijkheden er zijn”, vertelt Verhaaren. “Omdat er ook veel informatie is die van toepassing is op al onze locaties in Laarbeek, hebben we ervoor gekozen om één website te maken. Daar vind je – heel praktisch - alle info bij elkaar.”

Online goed vindbaar
De locaties in Laarbeek zijn net wat anders dan de andere GOO-locaties, waar de stichting zowel opvang en onderwijs verzorgt. Die locaties hadden al een kindcentrum-website. Verhaaren: “Dat is in Laarbeek anders. Hier werken onze opvanglocaties óók intensief samen met de basisscholen, maar die scholen behoren niet tot dezelfde stichting. Natuurlijk werden we wel genoemd op de websites van de basisscholen, maar we hadden geen eigen website. Daardoor waren we minder goed zichtbaar en vindbaar. Nu kunnen we laten zien wie we zijn en dat we intensief samenwerken met de basisscholen.”

Gemak voor ouders                                                                                                                                                                 
Lies Siebring, teamleider van locaties Beekrijk, ’t Otterke en de Tiener bso, legt uit waarom die samenwerking met de basisscholen zo belangrijk is. “Om te beginnen zitten we natuurlijk in hetzelfde gebouw of direct naast de basisschool. Dat geeft veel gemak voor ouders: ze kunnen hun kinderen brengen en halen op dezelfde locatie. Vooral handig als het ene kind nog een baby of peuter is en het andere al naar de basisschool gaat. En na schooltijd kunnen ze naar een bso op een vertrouwde locatie. Alles zit praktisch onder één dak.”

Soepele overgang naar de basisschool                                                                                                                         
Haar collega Antoinet Jacobs, teamleider van de Klimop en De Raagten, voegt daaraan toe: “Naast het gemak voor de ouders is het ook voor de kinderen heel fijn. Als ze als peuter overgaan naar de basisschool, dan is het heel prettig dat het gebouw en de meesters en juffen al bekend zijn. Daardoor is de stap van de peuters naar de basisschool erg klein.”

Doorgaande leerlijn                                                                                                                                         
Dat er nu een aparte website is, betekent allerminst dat de samenwerking minder wordt. “Integendeel”, zegt de clusterdirecteur. “Die samenwerking willen we de komende jaren alleen nog maar uitbreiden. Ook al vallen opvang en onderwijs in dit geval niet onder dezelfde stichting, door de onderlinge samenwerking creëren we toch een doorgaande leerlijn van 0 tot 13 jaar. Precies waar we als Stichting GOO voor staan.”