Het Jumbo-filiaal van familie Van den Bogaard aan de Mariastraat in Mariahout
Het Jumbo-filiaal van familie Van den Bogaard aan de Mariastraat in Mariahout Foto: Mark Barten

Grote domper voor Mariahout; Jumbo sluit de deuren

Algemeen

Mariahout – De Jumbo aan de Mariastraat in Mariahout gaat haar deuren sluiten. Wanneer dit precies gaat gebeuren is nog niet bekend. Dit laat franchisenemer Albert van den Bogaard weten aan DeMooiLaarbeekKrant.

Van den Bogaard runt met zijn vrouw en twee zonen de drie Laarbeekse Jumbo-filialen in Beek en Donk, Lieshout en Mariahout. De buurtsuper van familie Van den Bogaard werd in 1993 omgedoopt tot een Jumbo supermarkt. Deze winkel was jarenlang een van de kleinste - al dan niet de kleinste – Jumbo supermarkt in Nederland. Dit laatste is volgens Van den Bogaard ook een van de belangrijkste redenen dat de supermarkt gaat sluiten: “We merken dat klanten vooral op zoek zijn naar een groot assortiment en dat hebben we niet in Mariahout. Veel mensen gingen al naar de Jumbo in Lieshout of Beek en Donk.”

Met de winkel in Lieshout en de komst van Jumbo Beek en Donk (mei 2019) blijven er twee grote Jumbo’s in Laarbeek in handen van de familie Van den Bogaard. Het personeel dat werkzaam is in Mariahout is woensdagavond 22 september ingelicht. “Zij hoeven niet te vrezen voor hun baan”, laat Van den Bogaard weten. “Zij kunnen allen verder in Jumbo Beek en Donk en/of Jumbo Lieshout.”

Voor Mariahout is het opnieuw een grote domper. Er is nog geen invulling voor de panden waar voorheen de wok en De Pelgrim gevestigd waren. Nu vertrekt ook de jarenlang vertrouwde Jumbo uit het dorp.

U leest meer in DeMooiLaarbeekKrant van donderdag 30 september.