ELI krijgt een vrije trap, vlnr: Coen Brouwers, Rob Spijkers, Niels den Bol en Jaccy van den Enden.

Goede start van ELI tegen EMK

Sport

Lieshout - ELI is de competitie uitstekend begonnen. De uitwedstrijd tegen EMK werd overtuigend met 2-4 gewonnen. Het team van trainer Michael Thijs maakte een goede indruk en had in een groot gedeelte van dit duel de overhand.

De positieve verwachtingen, die de ELI-aanhang voor de wedstrijd had, kregen al in de 4e minuut een knauw. Bij de eerste de beste aanval van de Nuenense ploeg was het al raak. Doelman Beau Bastiaans was kansloos bij het harde schot van de handige Van de Boogaard, 1-0. Maar de Lieshoutse ploeg met nieuwkomers Lars Teuben, Youri Arts, Danny de Koning en Coen Brouwers, oude bekende Jaccy van den Enden en routinier Rob Spijkers nam snel het initiatief over. In de 9e minuut was het Coen Brouwers, die bijna scoorde na voorbereidend werk van Danny de Koning. Direct hierna waren Danny de Koning en in tweede instantie Jaccy van den Enden dichtbij de gelijkmaker. ELI bleef het betere van het spel houden, maar moest oppassen voor enkele snelle counters van de thuisclub. Nadat scoringsmogelijkheden van Danny de koning, Niels den Bol en Lars Teuben nog zonder succes waren viel in de 32e minuut de verdiende gelijkmaker. Het was de op rechts opgerukte Roel van Mook, die zijn voorzet door Coen Brouwers afgerond zag, 1-1. Even later was het spits Danny de Koning, die ELI op voorsprong schoot, 1-2. De goede EMK-doelman voorkwam de 1-3 van Danny de Koning na een afgemeten voorzet van Aaron Hurkx. Een minuut later was het bijna 2-2, maar doelman Beau Bastiaans toonde zich de sterkste in een een- tegen-een situatie. Nog voor rust kwam het soms soepel combinerende ELI op een 1-3 voorsprong. Het was opnieuw Aaron Hurkx, die een afgemeten voorzet gaf. Youri Arts deponeerde de bal heel fraai in de bovenhoek.

Na de theepauze probeerde de thuisclub met flinke fysieke inzet de aansluitingstreffer te maken, maar ELI bleef het overwicht houden. halverwege de tweede helft leverde dat het beslissende doelpunt op. Het was Lars Teuben, die met een schitterende bal in de verre hoek de 1-4 liet aantekenen. Hiermee was de wedstrijd gespeeld. Toch moest ELI nog een tegentreffer incasseren; in de 86e minuut verschalkte Van Meurs doelman Bastiaans, 2-4.

Zondag ontvangt ELI om 14.30 uur Boskant op sportpark ’t Luijtelaar. Boskant wist haar eerste duel met 2-0 te winnen.