Drukte voor de goal van Rood Wit V.
Drukte voor de goal van Rood Wit V. Foto: Seraf Vereijken

Sparta’25 start met 3-2 overwinning

Beek en Donk - Sparta’25 is op eigen veld het nieuwe seizoen gestart met een verdiende 3-2 overwinning op Rood Wit V. De thuisploeg was de bovenliggende partij maar maakte het zichzelf moeilijk met twee tegendoelpunten in de eerste helft.

Sparta’25 zette vanaf het eerste fluitsignaal flink druk op de bezoekers. Die hadden een zestal minuten nodig voordat ze voor de eerste keer voor de Sparta-goal kwamen. In de 24e minuut kwam het eerste doelpunt op het scorebord. Jan van Hout kreeg alle vrijheid om de 0-1 voor de bezoekers binnen te koppen. Nauwelijks één minuut later was het alweer 1-1. Met een prachtig afstandsschot in de linkerbovenhoek maakte Stan van de Ven de gelijkmaker. In de 30e minuut was Jan van Hout de Sparta defensie opnieuw te slim af. Uit zijn voorzet kon Daan Verbeek vrij voor de goal de 1-2 binnentikken. Twee minuten later wees scheidsrechter Mark Kolenberg na een overtreding op één van de Spartanen naar de penaltystip. Rick van Heijnsbergen schoot de bal beheerst in het doel, 2-2. In de extra tijd van de eerste helft eindigde een kopbal van Sparta’25 nog op de paal. Zo bleef het tot aan de rust 2-2.

In de tweede helft ging de thuisploeg nadrukkelijk op zoek naar een derde treffer. In eerste instantie zonder veel succes. In de 59e minuut kreeg Robbert van Lankveld alle tijd en ruimte om een prachtige voorzet op Daan van Heijnsbergen te geven. Daan bracht de bal netjes onder controle en schoof daarna de bal rustig in het Veldhovens doel, 3-2. Rood Wit Veldhoven had veel overtredingen nodig om de groenwitten af te stoppen. In de 70e minuut leidde dit tot een tweede gele kaart voor Stef Schellekens. In de resterende 20 minuten speelde Sparta’25 dus met een man meer. Misschien ging de thuisploeg te geforceerd op zoek naar de bevrijdende vierde treffer. Het spel werd te onnauwkeurig om de overtalsituatie uit te buiten. Daardoor bleef het tot het laatste fluitsignaal 3-2.

Zondag 3 oktober speelt Sparta’25 uit tegen Valkenswaard.