Teun de Koning stuit op de keeper van SJVV
Teun de Koning stuit op de keeper van SJVV Foto: Marcel van de Kerkhof (A-R)

ASV ’33 verliest eerste competitiewedstrijd

Aarle-Rixtel - ASV ’33 is de competitie begonnen met een nederlaag. In de eerste helft waren de roodwitten nog gelijkwaardig aan de thuisploeg, maar in de tweede helft was HVV Helmond duidelijk de betere ploeg. De uitslag, 4-2, was dan ook terecht.

Beide teams begonnen wat voorzichtig aan de wedstrijd. Pas na 11 minuten ontstond de eerste kans, na een vrije trap van HVV Helmond. De bal werd echter naast gekopt. Een minuut later was het aan de andere kant wel raak. Een vrije trap vanaf rechts werd door Teun de Koning prachtig in de kruising gekruld: 0-1. De thuisploeg drong hierna wat meer aan en had meer balbezit, maar kon geen echt gevaar stichten voor het doel van ASV ’33. De bezoekers kregen wel een grote kans, maar een indraaiende voorzet werd door Pim van den Tillaart net naast gekopt. Tegen het einde van de eerste helft werd HVV steeds gevaarlijker. Een venijnig schot ging nog net naast het doel, maar in de 42e minuut kopte Said Azarfane de gelijkmaker binnen.

HVV begon goed aan de tweede helft, wat al na een minuut resulteerde in een schot tegen de paal. De thuisploeg was veel feller dan de bezoekers en nam in de 54e minuut de leiding na een prima aanval door het midden. Tony van der Wijst rondde bekwaam af. Vijf minuten later werd het zelfs 3-1; na een snelle aanval over rechts werd de uitstekende voorzet door de vrijstaande Zohir Elmaach afgerond. Ook hierna bleef HVV de bovenliggende partij en daarom leek de wedstrijd beslist.

Een kwartier voor tijd maakte ASV ’33 echter de aansluitingstreffer. Pim van den Tillaart speelde, na een aanval over rechts, vlak bij de achterlijn zijn tegenstander uit en legde de bal perfect terug op de mee opgekomen Jelle Rietberg, die de bal beheerst binnen schoof: 3-2. De bezoekers gingen er weer in geloven en probeerden de gelijkmaker te forceren. In de 83e minuut leek dit zelfs te lukken. De prima spelende Pim van den Tillaart stuurde de ingevallen Teun Duijmelinck diep. Vanuit kansrijke positie schoot hij echter net voorlangs. In de 90e minuut profiteerde Zohir Elmaach van de ruimte bij ASV ’33 achterin en besliste de wedstrijd: 4-2.

Komende zondag speelt ASV ’33 de thuiswedstrijd tegen SPV, aanvang 14.30 uur.