Het jongste U12 team tegen Yellow Sox

Basketball Club Lieshout speelt eerste thuiswedstrijden na lange coronapauze

Lieshout - Na een lange corona pauze stonden er afgelopen zaterdag eindelijk weer eens thuiswedstrijden op het programma voor Basketball Club Lieshout.

Het jongste team van Lieshout, de gemengd Onder 12, kwam flitsend uit de startblokken tegen Yellow Sox uit Bakel. Door de goed verdedigende Piet Heijnsbergen en Ryan van den Broek werd de tegenstander van scores behouden. De sterk reboundende Sem Bevers en een makkelijk scorende Tijmen van den Broek wisten de score flink op te drijven tot een overtuigende 51-31 overwinning.

Onder 14-1 geeft tegenstander het nakijken
Gemengd Onder 14-1 nam het op tegen E.B.C.G. uit Geldrop. Met snelle uitbraken werd direct een gat geslagen. In het derde kwart probeerde de bezoekers nog wat extra gas te geven, maar Lieshout had had daar snel een antwoord op. Het team scoorde er lustig op los en won met 66-13.

Gemengd Onder 14-2 wint op lengte en snelheid
Gemengd Onder 14-2 speelde tegen Achilles uit Nuenen. In het eerste kwart vergat Lieshout om kansen te verzilveren. Even leek het een gelijke strijd te zijn, maar na het eerste kwart werd het netje door Lieshout steeds vaker gevonden. Op het overwicht in lengte en snelheid hadden de bezoekers geen antwoord. Lieshout liep uit naar een ruime 67-9 overwinning

Geldrop letterlijk een maat te groot voor Jongens Onder 18
Het jonge Onder 18 team van Lieshout nam het op tegen E.B.C.G. uit Geldrop. Lieshout kwam er niet aan te pas. Het fysieke spel en lengte overwicht van Geldrop was Lieshout te machtig. Desondanks bleven de jongens knokken, maar een nederlaag was onoverkomelijk. Eindstand 22-101.

Mannen Onder 20 wint overtuigend
Mannen Onder 20 nam het op tegen Jumpers ’76 uit Venray. Direct vanaf het begin nam Lieshout het initiatief door de basket aan te vallen. Ook verdedigend werd er niet veel weggegeven, mede door een sterk verdedigende Willem van den Elzen. De rebounds vielen veelal in Lieshoutse handen, waaruit tweede kansen konden worden benut. Lieshout kwam nooit in gevaar en won met 51-30.

Heren 1 pakt punten in eerste thuiswedstrijd
Het sterk vernieuwde Heren 1 nam het zaterdag op tegen Tenderfeet uit Heeswijk Dinther. Beide teams waren aan elkaar gewaagd, maar Lieshout wist aan de goede kant van de score te blijven. Het bleef spannend tot de laatste minuut, waarin topscorer Ronny Verheyen met een score en een bonus vrije worp de 66-62 overwinning veilig wist te stellen.

Dames 1 komt net tekort tegen Yellow Sox
Dames 1 speelde zaterdagavond tegen Yellow Sox, eindelijk weer met veel publiek op de tribune. Ook hier waren de teams gelijkwaardig, maar door vermoeidheid moest Lieshout de opgebouwde voorsprong van zeven punten, uiteindelijk toch uit handen geven. Yellow Sox won nipt met 46-48.