Ted Hegeman en zijn vrouw Marleen.
Ted Hegeman en zijn vrouw Marleen.

Ted Hegeman uit Aarle-Rixtel nieuwe koning St. Catharinagilde

Algemeen

Aarle-Rixtel - Ted Hegeman uit Aarle-Rixtel heeft zich tot koning geschoten van het St. Catharinagilde Helmond. Bij het 88e schot wist Ted de koningsvogel naar beneden te halen en is daarmee voor het komende gildejaar de koning van het gilde. Het is de 3e keer dat Ted koning van het gilde is. Hij is meer dan 40 jaar gildebroeder en vendelier van het gilde.

Het Catharinagilde heeft in 2020 vanwege corona niet kunnen schieten en de leden waren dan ook heel blij dat er weer activiteiten georganiseerd konden worden. Vanuit het gemeentebestuur was de nieuwe wethouder Cultuur, Andrew Harijgens, te gast om het openingsschot te lossen.

Nadat de nieuwe koning bekend was werden de omstanders in de gelegenheid gesteld om te schieten voor de titel ‘ereschutter 2021’. Bij het 90e schot wist Frank Smits van het Falkenroth uit Blomberg het ereteken te verwerven. De nieuwe koning werd met oude rituelen geïnstalleerd met de handwassing, het gaan over het hoofdvaandel, het roken van de goudse pijp en het in ontvangst nemen van de vendelgroet door de vendeliers. Het Catharinagilde mag zich verheugen in een toenemend aantal gildeleden. Onlangs werden 4 nieuwe leden toegelaten tot het gilde dat in 2026 haar 625 jarig bestaan hoopt te vieren.