Petra Mestrom ontvangt haar prijs.
Petra Mestrom ontvangt haar prijs. Foto: Bas Gijselhart

Petra Mestrom uit Lieshout wint met Greenscreenbox HybridFutureChallenge

Algemeen

Lieshout/Eindhoven - De achtste editie van het Eindhoven Maker Faire vond afgelopen weekend plaats in het Beursgebouw. De beurs voor makers, bedenkers en uitvinders van innovatieve ideeën, waar techniek, design en kennis samenkomen. Met de HybridFutureChallenge moedigt Rabobank creativiteit en ondernemerschap van jong talent aan. De uitreiking van de challenge vond plaats op zaterdag 25 september.

Het thema dit jaar was ‘De makers van de hybride wereld’. In de categorie ‘Hybrid Future Product 2021 is Greenscreenbox er met de prijs vandoor gegaan. De Lieshoutse Petra Mestrom vertelt dat je met de Greenscreenbox zelf in een handomdraai toffe greenscreenvideo’s maakt. De tool kan zowel educatief als ‘voor de lol’ ingezet worden. 

Prijs
Greenscreenbox heeft onder andere een cheque t.w.v. €500 gewonnen. Deze prijs word aangeboden door de Rabobank. Michel Ziekman, Startup & Scale-up Banker, zat namens de Rabobank in de jury. “Middels de Greenscreenbox weet Petra het onderwijs te vernieuwen en de creativiteit van kinderen te prikkelen. De gewonnen geldprijs gaat ongetwijfeld helpen in de verdere groei van haar onderneming.” Petra heeft genoeg ideeën om het gewonnen geldbedrag goed te besteden. Zo wil ze meerdere doelgroepen aanspreken zoals scholen, kinderopvang, bibliotheken en andere organisaties. Ook is ze hard op weg om internationaal te gaan met de Greenscreenbox.

HybridFutureChallenge
Rabobank vindt het belangrijk dat jong en oud geïnspireerd en geprikkeld worden voor techniek en ondernemerschap. Rabobank is dan ook trotse partner van Eindhoven Maker Faire. Mede door de lockdown is vorig jaar de ‘Hybrid Future Challenge’ in het leven geroepen, een prijs voor de meest innovatieve makers en producten. Een deskundige jury heeft uit een tiental genomineerden de ‘Hybrid Future Maker 2021’ en de ‘Hybrid Future Product 2021’ gekozen.

Kijk voor meer informatie over de Eindhoven Maker Faire en Greenscreenbox op www.eindhovenmakerfaire.nl en www.greenscreenbox.nl.  

Petra Mestrom ontvangt haar prijs.