Afbeelding

Ook in Laarbeek is aandacht voor de Nationale Sportweek

Algemeen

Laarbeek - Tijdens deNOC*NSF-Nationale Sportweek van 17 tot en met 26 september lieten de Laarbeekse sportverenigingen zien dat iedereen kan genieten van sport en beweging. Want sport inspireert, verbindt en levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de samenleving. In samenwerking met Laarbeek Actief werden er verschillende activiteiten en verenigingen onder de aandacht gebracht.

Zo kon je als inwoner van de gemeente Laarbeek jezelf vrijblijvend via de website van Laarbeek Actief aanmelden voor allerlei verschillende clinics. De clinics (waaronder bijvoorbeeld chinese yoga, volleyballen of tennissen) werden verzorgd door de sportverenigingen. “We willen dat mensen zich meer bewust worden van wat er in Laarbeek allemaal gebeurt op het gebied van sport”, zo vertelt buurtsportcoach Stan Hendriks.

Stan probeert bij Laarbeek Actief zoveel mogelijk inwoners in beweging te brengen. “Sportclubs spelen daarbij een belangrijke rol en zijn een ontmoetingsplek voor allerlei mensen. Het is mooi om te zien dat de Laarbeekse ondernemers en verenigingen zich tijdens de Nationale Sportweek inzetten om mensen te inspireren en te enthousiasmeren. Laarbeek heeft tenslotte een heel breed sportaanbod waar veel mensen vaak niet van op de hoogte zijn.”