Afbeelding
Foto:

Dorpsraad Beek en Donk samen met dorpsondersteuners in gesprek met buurtverenigingen

Algemeen

Beek en Donk - De Dorpsraad Beek en Donk is afgelopen maand samen met de dorpsondersteuners van LEV Laarbeek in gesprek gegaan met enkele buurtverenigingen in Beek en Donk. Dit om onderling kennis te maken met de buurten, maar ook om kenbaar te maken wat de Dorpsraad, samen met de dorpsondersteuners, kan betekenen voor verenigingen.

Zij vinden het namelijk belangrijk om een goed beeld te hebben van wat er speelt in de verschillende wijken van het dorp. Wat wordt er gemist door buurtbewoners? En wat kunnen ze daar samen aan veranderen? Samen willen ze buurtbewoners in een wijk, buurt of straat actief bij elkaar betrokken laten zijn. Ze proberen daarbij de focus te verleggen van grijs en groen, naar sociaal maatschappelijke vragen die een buurt heeft. Dus niet de stoeptegel die verkeerd ligt of de lantaarnpaal die het niet doet, maar thema’s zoals eenzaamheid en armoede meer bespreekbaar maken. 

De eerste bijeenkomst met de aanwezige buurtverenigingen werd door iedereen als zeer positief ervaren. Er werden onderling ervaringen uitgewisseld en tips en tricks gedeeld. Door middel van een groepsapp wordt er onderling contact gehouden. De Dorpsraad hoopt op een vervolg met uitbreiding van meerdere buurtverenigingen. Was jouw buurtvereniging niet aanwezig, maar wil je er de volgende keer ook bij zijn? Neem dan contact op via info@dorpsraad-beekendonk.nl.