Onder 12 krijgt aanwijzingen van de coaches voorafgaand aan de laatste periode.

Basketballweekend van grote uitslagen

Sport

Lieshout - Dit weekend speelde Basketball Club Lieshout vooral uitwedstrijden en werden er grote uitslagen behaald.

Vrijdag nam Heren 1 het op tegen de Eindhovense studentenvereniging Tantalus. De heren kwamen ervaring en geslepenheid tekort om de wedstrijd te winnen. De punten bleven in Eindhoven met een 66-49 eindstand.

Opnieuw overtuigende overwinning Onder 12
Op zaterdag nam Onder 12 het in Deurne op tegen de Pioniers. De wedstrijd begon rommelig. Spelers wisten niet precies welke tegenstander ze moesten verdedigen, wat resulteerde in vrije lay ups voor beide partijen. Na de eerste periode was de organisatie beter op orde en kon Lieshout gaan bouwen aan een voorsprong. De verdediging van Lieshout gaf Deurne weinig kansen tot scoren. Zo pakte Quando Kanters steal na steal, die hij wist om te zetten in snelle scores. Met heel goed samenspel liep Lieshout elke periode verder uit tot een uiteindelijke 17-75 overwinning.

Onder 14-2 blijft winnen
Gemengd Onder 14-2 nam het in Helmond op tegen Black Shots. Lieshout had het beste van het spel, maar wist haar kansen moeilijk te benutten. Marijn Sanders en Tim van Lieshout pakten met hun lengte veel rebounds waardoor Lieshout zichzelf kansen bood en aan een voorsprong bouwde. Maar dit was niet genoeg om al zeker te zijn van een overwinning. Beide teams speelden onrustig en vergaten kansen af te maken. In het derde kwart wisten alleen Mayke Rooijakkers en Suze Raaijmakers met goede acties het netje te vinden. Dit kwart noteerde Lieshout meer fouten dan scores, maar bleef het op een 12-26 voorsprong. Het laatste kwart werd de verdediging nog wat aangetrokken. Deshay Salhi wist zijn tegenstander meerdere keren de bal te ontfutselen en Skye van der Linden wist te scoren na een sterke rebound. Scores bleek nog altijd lastig, maar met werklust kwam een overwinning voor Lieshout niet meer in gevaar. Eindstand: 20-34.

Overige uitslagen
Mannen Onder 16 speelde eveneens in Helmond tegen Black Shots. De rollen waren hier echter omgedraaid. De punten bleven in Helmond. Lieshout verloor met 47-41. Onder 14-1 speelde in Eindhoven tegen Almonte. Een lastige pot voor Lieshout dat verloor met 71-24. Ook Vrouwen Onder 18 speelde in Deurne. Er werd een ruime overwinning van 11-122 geboekt. Mannen Onder 20 speelde thuis tegen Springfield’75. De tegenstander was met 31-90 duidelijk een maat te groot en Mannen Onder 18 kwam zondag in actie in en tegen Heeze. Het jonge Lieshoutse team heeft het lastig tegen de fysieke kracht en lengte in de poule. De wedstrijd werd verloren met 109-32.