Aanvoerder Robbert van Lankveld in duel met Valkenswaardse aanvaller
Aanvoerder Robbert van Lankveld in duel met Valkenswaardse aanvaller Foto: Eric van Vegchel

Sparta’25 speelt gelijk tegen SV Valkenswaard

Sport

Beek en Donk - Na de overwinning tegen Rood Wit Veldhoven bij de opening van het seizoen, trad Sparta’25 in de tweede competitiewedstrijd aan tegen SV Valkenswaard. Trainer Patrick Methorst kon in deze uitwedstrijd niet beschikken over Rick van Heijnsbergen, maar daar stond tegenover dat Bryan Bussers wel weer inzetbaar was.

De eerste minuten van de wedstrijd waren duidelijk voor SV Valkenswaard en dit leverde ook enkele kleine kansen op voor de thuisploeg. Na een tiental minuten keerde het beeld van de wedstrijd en was het Sparta’25 dat de overhand nam. Dat resulteerde in de 15e minuut in een 0-1 voorsprong. Uit een corner kopte Cas Verbruggen de bal achter de Valkenswaardse keeper. Ook SV Valkenswaard kreeg kansen, maar tot twee keer toe wist de goed keepende Bram Werdens de bal uit zijn doel te houden. Vijf minuten voor rust was er nog een goede mogelijkheid voor Sparta’25 om de score te verdubbelen. In eerste instantie werd een inzet van Daan van Heijnsbergen door de keeper gestopt. In de rebound raakten vervolgens schoten van zowel Stan van de Ven als van Tijn van den Berg de paal. In de laatste minuut van de eerste helft was SV Valkenswaard nog dicht bij de gelijkmaker. Cas Verbruggen bracht echter redding op de doellijn.

De tweede helft was een gelijkopgaande strijd waarin Tijn van den Berg na vijf minuten zijn schot opnieuw op de paal zag belanden. Een schot van SV Valkenswaard vanaf de zestienmeter werd even later door Bram Werdens uit de bovenhoek getikt. In de 55e minuut viel de gelijkmaker voor de thuisploeg. Vanuit een vrije trap vanaf de linkerkant werd de bal richting de eerste paal gekopt en daar binnengeschoten. Ondanks het zeer slechte weer legden beide teams een aantrekkelijke wedstrijd op de mat, die uiteindelijk geen winnaar opleverde en in 1-1 eindigde. Zondag 10 oktober speelt Sparta’25 thuis tegen Beerse Boys, aanvang 14.30 uur.