Rob Wagemans, Stijn van den Bogaard en Danny van de Laar (vlnr) bij een corner van VV Mariahout.

VV Mariahout verliest van RKGSV

Sport

Mariahout - VV Mariahout heeft de tweede wedstrijd van het seizoen verloren van RKGSV uit Gerwen. Mariahout begon sterk aan zowel de eerste als de tweede helft, maar RKGSV wist te scoren en daarna het overwicht over te nemen. De wedstrijd eindigde onder leiding van de goed fluitende scheidsrechter Koster in een 3-1 overwinning voor de thuisploeg.

VV Mariahout was in de beginfase de sterkere ploeg. In de 8e minuut nam David van Rossum het vijandelijk doel onder schot, maar de bal ging net voorlangs. Tim Barten wist een mooie dieptepass van Chiel van Wanrooij niet af te ronden, en David van Rossum kwam net te kort op een voorzet van Tim Barten. De eerste kans van RKGSV resulteerde in de 21e minuut direct in een goal. Martijn van Rooij schoot van 20 meter op goal, waarna de bal, die nog getoucheerd werd door Sander Scheepers, via de binnenkant van de paal doel trof: 1-0. Vanaf de aftrap zocht Mariahout weer direct de aanval; een schot van Stijn van den Boogaard werd door de doelman met moeite tot corner verwerkt. In de 25e minuut schoot Martijn van Rooij weer van grote afstand snoeihard op goal, waarna de bal via een buts tegen het net belandde: 2-0. RKGSV werd sterker en Milos Milosevic kopte eerst over en drie minuten later bracht doelman Tom Hagelaars redding op een kopbal van de spits. In de 37e minuut nam Mika van de Berk het doel van Mariahout onder schot, maar de keeper bracht wederom redding. In de eindfase van de eerste helft kreeg Tim Barten nog twee kansjes, maar het eerste schot ging voorlangs en het tweede schot was te zwak om de doelman van RKGSV in verlegenheid te brengen. De laatste kans van de eerste helft was weer voor spits Milosevic, uit een corner werd de bal naast gekopt.

Na de thee kwam VV Mariahout wederom goed uit de startblokken. In de 49e minuut krulde Tim Barten de bal uit een vrije trap op circa 25 meter van het doel prachtig in de rechterbovenhoek: 2-1. In deze fase van de wedstrijd kwam de thuisclub niet aan voetballen toe en de gelijkmaker hing in de lucht. In de 60e minuut profiteerde RKGSV echter perfect van balverlies in de verdediging van VV Mariahout: Milosevic schoof de bal bij de tweede paal binnen na een strakke voorzet van Mika van de Berk: 3-1. Direct na de goal verscheen Mariahout weer voor het vijandelijke doel, maar de kopbal van Chiel van Wanrooij werd door een verdediger van de doellijn gehaald. In het verdere verloop van de wedstrijd kreeg Mariahout weinig kansen meer, terwijl RKGSV nog wel enkele keren gevaarlijk werd. Milos Milosevic kopte hard tegen de onderkant van de lat waarna de rebound van de lijn werd gehaald. Bjorn Kremers schoot nog enkele keren van grote afstand op doel. De laatste kans van de wedstrijd was wederom voor RKGSV: Daan van Erp ontsnapte aan de buitenspelval en ging alleen op het vijandelijk doel af, maar Tom Hagelaars bracht redding. Eindstand 3-1.

Volgende week zondag 10 oktober speelt VV Mariahout de thuiswedstrijd tegen DOSL uit Leende, aanvang 14.00 uur.