Doorkomst Aarle-Rixtel
Doorkomst Aarle-Rixtel Foto: Eric Smeets

Nacht van Laarbeek groot succes ondanks het weer

Activiteiten & Evenementen

Laarbeek - In de nacht van 2 op 3 oktober vond de Nacht van Laarbeek plaats. De Roparun, die dit jaar begon en eindigde in Landgraaf, kwam in deze nacht langs Lieshout en Aarle-Rixtel en vooral in Aarle-Rixtel werden er enkele activiteiten georganiseerd. Ondanks het slechte weer was er een gezellige sfeer en genoten de mensen zichtbaar.

“Behalve een nat weekend, is het een uitstekend weekend geweest. Er waren zeker zo’n 200 à 300 mensen die er samen een prachtig feest van hebben gemaakt”, zo vertelt een van de initiatiefnemers Jan Dekkers. De organisatie had alles goed op orde. “We hebben nog een aantal extra tentjes neer kunnen zetten zodat de mensen toch droog stonden. Eigenlijk hoefde dat niet, want toen ‘Die Partyhosen’ eenmaal kwamen op het plein ging het dak er toch wel af. In de late uurtjes ging het feest nog door. Ieder team is nog uitgezwaaid of toegejuicht. Wat dat betreft ging het allemaal voortreffelijk en was het echt een geslaagd evenement.”

Alle deelnemende teams waren ook erg positief over de doorkomst in Aarle-Rixtel. “We begrepen van de lopers dat het hier echt heel erg leuk was. In andere dorpen of steden werd niet tot nauwelijks iets gedaan en hier hebben de lopers er echt van genoten. Het is leuk om dat terug te horen van de teams, want uiteindelijk doe je het daar toch ook een beetje voor. We hebben Aarle-Rixtel en Laarbeek dus zeker op de kaart gezet.”

Hans Leenders, een van de lopers van Runningteam Laarbeek, kan de woorden van Jan beamen. “Het was hartstikke leuk. We zijn zaterdagmiddag om 13.30 uur gestart in Limburg, en tussen half 12 en 12.00 uur kwamen we aan in Aarle-Rixtel. Dan is het geweldig leuk om met muziek en een feestelijke stemming ontvangen te worden. Dat is fantastisch om mee te maken. Iedereen was weer blij en opgelucht om eindelijk weer iets te kunnen doen.”

Door corona was de route dit jaar anders dan normaal. Er werd niet gestart in Parijs of Hamburg met als finish Rotterdam, maar de start en finish waren in Landgraaf. “In 2009 heb ik mijn eerste Roparun gelopen vanaf Parijs en de eerste is natuurlijk de meest speciale voor mij. Een nadeel van starten in Frankrijk is wel dat wij als team geen Frans kennen. Daardoor maak je minder snel een praatje. Als je start vanuit Hamburg of nu in Landgraaf dan gebeurt dat veel sneller. Dit was wel een mooi alternatief. Ik ben dus zeker trots en hartstikke blij dat ik weer meegedaan heb.”

De totale opbrengst van Runningteam Laarbeek was € 9.000. Dit hebben zij behaald door sponsorbijdragen, een sponsordiner, donatie’s en overige actie’s. De totale opbrengst van de gehele Roparun is € 2.030.030. Het geld wat opgehaald is tijdens de Roparun wordt door het bestuur van Stichting Roparun toegekend aan instellingen, goede doelen of projecten die bijdragen aan de hulp voor de palliatieve zorg voor mensen met kanker.

Afbeelding