VIDEO

Finalisten Het Perfecte Plaatje Laarbeek bekend

Algemeen

Laarbeek - De negende ronde van Het Perfecte Plaatje Laarbeek zit erop. De vier overgebleven kandidaten moesten strijden voor één van de drie finaleplaatsen. Om de finale te bereiken moest de opdracht ‘Oude meester in een nieuw jasje’ geklaard worden. 

Een oud schilderwerk in een modern jasje stoppen, dat is geen eenvoudige opdracht. Dat moeten ook de fotografen gedacht hebben. Er kwam veel bij kijken om het perfecte plaatje te maken. Zo werden kostuums gehuurd in Mariahout en zelfs Hilversum, maar werd er ook zelf het een en ander in elkaar geknutseld. Een telefoon, tekentablet en een iPad zorgden o.a. voor het moderne jasje. Naast de aankleding waren er voor de meeste kandidaten ook modellen nodig. 

De finalisten gaan nog één keer op pad voor Het Perfecte Plaatje Laarbeek. Dat gaat komende zondag gebeuren tijdens een live-opdracht, waar ze vooraf nog geen weet van hebben. Het belooft een spannend slot te gaan worden. De bekendmaking van de winnaar vindt op dinsdagavond 19 oktober plaats. Dit wordt live uitgezonden via de Facebookpagina van MooiLaarbeek.

Zelfportret van Thérèse Schwartze in een modern jasje met een tekentablet en digitale pen
Zelfportret Thérèse Schwartze (1888)
'Lezende jongen' van Frans Hals (1638-1640)