Afbeelding

Dorpsplatform Aarle-Rixtel helpt Bibliotheek met enquête

Algemeen

Aarle-Rixtel - Bibliotheek De Lage Beemden in Laarbeek (met een filiaal in Aarle-Rixtel) wil graag beter inzicht in waarom men gebruik maakt van de bieb of waarom niet. De directie van De Lage Beemden heeft in overleg met het Dorpsplatform een enquête opgesteld en wil die graag voorleggen aan de inwoners van Laarbeek. 

Het Dorpsplatform kan daarbij behulpzaam zijn omdat zij regelmatig via een enquête een achterban van inmiddels 180 personen vragen stelt over zaken die in Aarle-Rixtel spelen. Iedereen in Aarle-Rixtel die mee wil denken met het dorpsplatform kan zich voor deze DPP-groep (DorpsPlatform-Participanten) aanmelden. De antwoorden helpen het Dorpsplatform in zijn maandelijkse bijeenkomsten om actie te ondernemen en richting de gemeente te adviseren. In dit geval hebben ze de enquête ook online gezet op www.dorpsplatform.nl zodat alle inwoners van Laarbeek deze in kunnen vullen als ze willen. 

Bibliotheek voor iedereen
“De bibliotheek is er voor iedereen”, zo vertelt Jantine van den Boom, directeur van de bibliotheek. “En de bibliotheek is veranderd. De bibliotheekvestigingen zijn het meest bekend en het uitlenen van boeken vormt een belangrijke basis. Maar de bibliotheek doet veel meer. Een paar voorbeelden: We werken samen met alle (voor)scholen om het leesplezier bij kinderen te vergroten. Daar hebben ze een leven lang voordeel van. We werken samen met maatschappelijke organisaties om volwassenen te helpen om beter te worden in lezen, schrijven of computeren. Dit is belangrijk om goed mee te kunnen doen in onze snelle maatschappij. En we organiseren en ondersteunen tal van activiteiten. Zo delen we kennis, bieden we mensen met mooie en interessante verhalen een podium en geven we een ruimte voor ontwikkeling, ontmoeting en ontspanning voor iedereen.”

Vooruitzichten
De komende jaren gaat er minder geld naar de bibliotheek in de gemeente Laarbeek. Daarom is nu het moment om te laten horen welke activiteiten en dienstverlening van de bibliotheek jij het allerbelangrijkst vindt en waarvoor jij graag naar de bieb komt. Zodat Bibliotheek De Lage Beemden een bibliotheek dichtbij kan zijn en blijven voor iedereen die daar behoefte aan heeft.