Afbeelding

KennisFabriek bij de brandweer

Algemeen

Laarbeek - Het thema van de Kinderboekenweek 2021 is ‘Worden wat je wil’. Tijdens deze week kun je alles worden wat je wil en alvast dromen over later. Wil jij later brandweerman worden of ben je gewoon nieuwsgierig? Kom dan naar de KennisFabriek van Bibliotheek De Lage Beemden op vrijdag 15 oktober.

Bevelvoerder Thomas Vromans neemt kinderen van 7 tot en met 14 jaar mee in de wereld van een brandweerman. Thomas is werkzaam bij de vrijwillige brandweer in Aarle-Rixtel/Laarbeek. De KennisFabriek vindt plaats bij Jeugdcentrum Cendra, Duivenakker 72a in Aarle-Rixtel. De presentatie van brandweerman Thomas start om 16.00 en duurt tot 17.30 uur bij het jeugdcentrum. 

Natuurlijk gaan ze ook naar de naastgelegen kazerne om alles van dichtbij te bekijken, want hoe ziet onder andere de brandweerwagen eruit? Thomas vertelt hoe de meldingen binnenkomen en legt uit hoe dat in zijn werk gaat en hoe er wordt overgegaan tot actie. De vrijwilligers van de brandweer staan altijd paraat, en dat naast hun normale baan. Dag en nacht staat de brandweer klaar om te beschermen wat waardevol is en te helpen waar nodig. Soms hartverwarmend, maar soms ook hartverscheurend. Ze staan klaar voor anderen, maar ook voor elkaar.

Wil je deelnemen aan deze KennisFabriek? Meld je dan snel aan. De KennisFabriek is populair en vol=vol. Deelname is gratis. Aanmelden is verplicht en kan via www.bibliotheeklagebeemden.nl.