Een doorkijk door het park
Een doorkijk door het park

Herfst in het Processiepark Mariahout

Algemeen

Mariahout - Heel veel eikels, talrijke kastanjes en de eerste vallende bladeren op de wandelpaden. De herfst met zijn rijke schakering aan kleuren heeft zijn intrede gedaan in het processiepark in Mariahout. Een perfect moment om midden in het groene hart van het dorp te vertoeven. 

Om het voor de wandelaar aantrekkelijk en mooi te houden nu de dagen korter worden, zijn de parkwerkers elke week actief bezig met zaken als snoeien van struiken en de paden onkruidvrij houden. De parkwerkers slagen hier elk jaar wonderwel in. Het beste is nog altijd om dit met eigen ogen te constateren. In deze maand vinden enkele werkzaamheden plaats aan de poort aan de zijde van de Mariastraat. Deze zal in het vervolg elektrisch geopend en gesloten kunnen worden, hetgeen toch een ontlasting is voor de vrijwilligers, die dit al jaren handmatig doen.

In dit voorjaar heeft de Stichting Groene hart van Mariahout samen met de parkvrijwilligers nog wel een succesvol NLDoet gehouden. Het covid-19 virus heeft er helaas voor gezorgd, dat de boomfeestdag voor groep 7 en 8 toen niet kon plaatsvinden. Deze zal nu op een nog nader te bepalen dag in november plaatsvinden. De stichting wil ook de monumentale beelden in het park weer opknappen en is bezig hiervoor het benodigde geld te vergaren. Daarom doet de Stichting Groene hart van Mariahout deze maand weer mee aan Rabo ClubSupport. Samen kunnen en moeten ze het groene hart van Mariahout aantrekkelijk houden voor jong en oud.