Lars Teuben is aan de bal; (vlnr.) Rob Spijkers, Jordy van den Eijnden en Roel Donkers.

ELI speelt gelijk tegen RKGSV

Lieshout - ELI heeft aan de uitwedstrijd tegen nabuur RKGSV 1 punt overgehouden. In een aantrekkelijk en in een aantal fases stevig duel tegen deze medekoploper wisten beide teams niet tot scoren te komen.

Beide ploegen zochten volop de aanval en hielden elkaar qua krachtsverschil in evenwicht. Toch mocht RKGSV het meest aanspraak maken op een overwinning, omdat lat en paal twee keer een doelpunt in de weg stonden. Al na 7 minuten trof Van Hagen met een keihard schot de lat. ELI kon daar een schot voorlangs van Danny de Koning tegenover zetten. Nadat de thuisclub uit een vrije trap de bal aan de verkeerde kant van de paal zag gaan, was het ELI dat meer en meer de wedstrijd controleerde. Aaron Hurkx zag zijn voorzet bijna in het doel verdwijnen, miste Jordy van den Eijnden ternauwernood en stond de doelman op de juiste plek bij een kopbal van Lars Teuben.

Direct na rust had Danny de Koning de 0-1 op zijn schoen, maar hij aarzelde iets te lang. In de 55e minuut bracht Lars Teuben Maurice Vinkenburg in stelling, maar zijn schot kon nog geblokkeerd worden. Even later was Beau Bastiaans in een één-tegen-één situatie met Van de Berk de winnaar. Halverwege de tweede helft kreeg ELI enkele goede mogelijkheden achter elkaar na een geblokkeerd schot van Coen Brouwers, maar de afwerking ontbrak. Uit een onnodig weggegeven hoekschop was het Bartels, die de bal tegen de kruising kopte. Even later verscheen Van de Berk plotseling alleen voor Beau Bastiaans, maar opnieuw liet deze zich niet verschalken. Het bleef spannend tot het laatste fluitsignaal. Ver in blessuretijd was het de thuisclub, die nog bijna de 1-0 wist binnen te werken bij een hoekschop, maar die pech bleef de ELI-ploeg bespaard.

Zondag ontvangt ELI om 14.30 uur op sportpark ’t Luijtelaar WEC, dat twee keer gelijkspeelde.