Afbeelding
Foto: Joost Duppen

Coronaherdenking op zondag 7 november

Algemeen

Laarbeek - Het herdenken van de tientallen coronaslachtoffers uit Laarbeek en het stilstaan bij iedereen die op wat voor manier dan ook geraakt is door de coronapandemie. Op zondag 7 november is dit mogelijk als de gemeente Laarbeek een coronaherdenking organiseert.

“Ik hoor nu nog steeds van mensen dat ze heel veel verdriet hebben omdat ze niet op een goede manier afscheid hebben kunnen nemen van hun dierbaren”, vertelt burgemeester Frank van der Meijden. “Met deze herdenking willen we tegemoetkomen aan de nog altijd aanwezige emoties bij mensen. Ik heb veel contact met mensen in de gemeenschap en ik hoor veel terug dat het gevoel wel slijt, maar dat het gemis nog groot is. Verhalen, zeker uit de beginfase van de pandemie, zijn hartverscheurend.” 

De herdenking zal plaatsvinden in de kerk in Lieshout. Het is geen officiële kerkdienst, op een eervolle manier zal er herdacht worden. Tijdens de herdenking zijn er verschillende sprekers: pastor Geoffrey de Jong, Pieter Verschuuren, Louise Gommers, Wim Daniëls, een lid van de jongeren adviesraad en burgemeester Frank van der Meijden. Verder verlenen harmonie O&U, gilde Sint Servatius en koor Druzhba hun medewerking.

De herdenking begint om 14.00 uur en is vrij toegankelijk voor iedereen die erbij aanwezig wil zijn. Wel is het verplicht om de coronacheck-app te tonen. Na de herdenking, die zo’n anderhalf uur zal duren, is er gelegenheid om na te praten in het Dorpshuis in Lieshout.