Gwenn Gilsing mag naar de Interland gaan.
Gwenn Gilsing mag naar de Interland gaan.

Wedstrijdseizoen weer begonnen voor RC de Oude Molen

Sport

Beek en Donk - Na ongeveer twee jaar geen wedstrijden te hebben gereden mogen de leden van RC de Oude Molen eindelijk weer laten zien waar ze al die tijd zo hard voor hebben gewerkt. Op 15, 16 en 17 oktober vindt de NK figuren, vrijrijden en roldans plaats en ook zullen de jongste leden hun kür laten zien tijdens de Jong Talent Cup. Als klap op de vuurpijl mag Gwenn Gilsing volgende week naar de Interland in Duitsland. 

Maar liefst 25 leden zullen aankomend weekend in actie komen, in verschillende klasses en bij zowel figuren, vrijrijden als roldansen. De wedstrijd begint op vrijdagochtend met figuren. Hier zullen Michelle de Koning en Chloë Donkers in actie komen bij de senioren. De rest van het weekend is het afwisselend vrijrijden en roldansen. Bij het roldansen zullen er in verschillende klasses meiden deelnemen: Bij de pupillen Anne-Lynn vd Wijdeven, bij de tots Linde Meeusen, bij de mini’s Meike Meeusen, Wiep vd Kam en Marit van Bakel, bij de espoirs Gwenn Gilsing en bij de cadetten Anouk Verbugt, Saar Willems en Cloë de Ridder. Anne-Lynn zal alleen een verplichte dans rijden. De andere klasses rijden zowel een verplichte als vrije dans. Bij de senioren doet Chloë Donkers mee, zij zal een styldans en een vrije dans laten zien aan de jury. 

Bij het vrijrijden zijn er maar liefst elf leden die rijden in de jongste klasse, de rolrinckels. Dit zal ook hun eerste wedstrijd zijn die ze rijden, extra spannend dus. Bij de rolrinckels rijden Emma Verhofstad, Ava Ooms, Nena Clignett, Juul Nooijen, Elise Oerlemans, Senna van Stiphout, Tess Raaijmakers, Charlotte vd Wijdeven, Guusje Donkers, Iza Tossaint en Kylana Logemann. Bij de pupillen rijdt Linde Meeusen en bij de mini’s Ella Weekamp en Meike Meeusen. Zij zullen allemaal één kür aan de jury laten zien. Bij de hogere klasses zullen ze zowel een korte als lange kür laten zien, dit zijn Gwenn Gilsing en Dieneke van Dommelen bij de espoirs, en Anouk Verbugt en Saar Willems bij de cadetten. 

Als klap op de vuurpijl mag Gwenn Gilsing volgende week naar de Interland in Duitsland. Zij zal op woensdag 20 oktober samen met haar trainsters Yvonne Westhoff en Yvonne van Zutven vertrekken naar Darmstadt. Gwenn zal uitkomen bij het vrijrijden in de klasse espoir, waar zij zowel haar korte als lange kür mag rijden. Op woensdag is de training en later in de week zal de wedstrijd zijn.