Voorzitter Frank van Elderen.
Voorzitter Frank van Elderen.

Dorpsraad Lieshout nauwer betrokken bij plan Heuvel

Algemeen

Lieshout - Dorpsraad Lieshout heeft een aantal permanente aandachtsgebieden, en daar hebben ze continu de focus op. Vanwege het grote belang voor de leefbaarheid van het dorp Lieshout hebben ze daar nu tijdelijk een extra aandachtsgebied aan toegevoegd: het plan voor de revitalisatie van de Heuvel. Dorpsraad Lieshout zal hiervoor zitting nemen in een onafhankelijke klankbordgroep die de gemeente Laarbeek speciaal voor dit project aan het vormen is.

Dorpsraad Lieshout is geen partij in plannen en ontwikkelingen. Zij zorgt er alleen voor dat ontwikkelaar en belanghebbenden aan elkaar verbonden worden en bewaakt daarbij het proces. Zij staan dus neutraal in ontwikkelingen, maar zien ze er wel op toe dat procedures gevolgd worden en betrokkenen aangesloten worden. Om dat goed te kunnen hebben zij een aantal vaste aandachtsgebieden aangewezen waar ze permanent op gericht zijn. Naast deze permanente aandachtsgebieden kan er, bij een belangrijk onderwerp, tijdelijk een extra aandachtsgebied aan toegevoegd worden. Vanwege het grote belang van het revitaliseringsplan voor de Lieshoutse Heuvel heeft Dorpsraad Lieshout door deze keuze nu veel extra aandacht voor dit proces.

Deelprojecten
De gemeente Laarbeek wil voor het plan Heuvel een onafhankelijke klankbordgroep formeren om over alle hierbij betrokken zaken te kunnen sparren. Deze klankbordgroep zal uit 10 inwoners bestaan en Dorpsraad Lieshout zal één van die stoelen innemen. Het plan Heuvel is uiteindelijk nogal wat breder dan de revitalisering van de Heuvel alleen. Om die reden heeft de gemeente het geheel uiteengerafeld en verdeeld in een viertal projecten die hiermee in verband staan:

- De locatie van de supermarkt.
- Het verkeer/parkeren in het centrum
- De invulling van het gebied aan De Heuvel (oude Rabobank en naastgelegen terreinen).
- De invulling van de Heuvel als beleefgebied.

Deelname Dorpsraad Lieshout
Door deelname aan deze klankbordgroep is Dorpsraad Lieshout veel nauwer betrokken geraakt bij de ontwikkelingen. Ook zij zijn nu een partij geworden in het geheel. “Dat is een goed ontwikkeling” vindt voorzitter Frank van Elderen, die zelf dan ook plaats zal gaan nemen in de klankbordgroep. “Dit proces is te belangrijk om vanaf de zijlijn te bewaken: wij zullen als Dorpsraad Lieshout daarom actief gaan participeren om zo het allerbeste resultaat voor de inwoners van Lieshout te behalen” voegt hij daaraan toe, waaruit blijkt dat Dorpsraad Lieshout écht staat voor het verder optimaliseren van de leefbaarheid in het dorp.