De toren voor de zendmast (in aanbouw).
De toren voor de zendmast (in aanbouw). Foto: Lars Otten

JOTA/JOTI bij Scouting Aarle-Rixtel

Activiteiten & Evenementen

Aarle-Rixtel - Komend weekend nemen meer dan 500.000 scouts over de hele wereld plaats achter oude en moderne communicatieapparatuur. Dit gebeurt zowel via een radiozender (Jamboree On The Air) als via het internet (Jamboree On The Internet). Het thema van de JOTA/JOTI is dit jaar ‘Color the globe, color your life’, wat terugkomt in de activiteiten tijdens dit weekend.

Scouting Aarle-Rixtel doet, net zoals verschillende andere groepen in de regio, ook dit jaar weer mee aan dit evenement. Om met andere groepen te kunnen praten is een radiozender nodig. Voor een goed bereik zijn de Explorers (leden van 15 tot en met 18 jaar) de afgelopen weken druk bezig geweest met het pionieren van een toren. Deze toren is volledig gebouwd met houten palen en touw en heeft helemaal bovenin een plekje voor de antenne van de zender.

De Explorers zijn het hele weekend actief op de blokhut in Aarle-Rixtel. Voor de overige leden wordt er op de zaterdag een uitdagend programma georganiseerd. De leden mogen hierbij een introducé meenemen. In tegenstelling tot andere jaren is er dit jaar geen algemene open inloop.