Afbeelding
Foto: Henny Meyerink (fotograaf Go Ahead Eagles)

Luuk Brouwers beleeft goede tijden in Eredivisie: twee goals in Overijsselse clash

Sport Sport

Lieshout/Deventer – De Lieshoutse middenvelder Luuk Brouwers heeft afgelopen zaterdagavond goede zaken gedaan met zijn team Go Ahead Eagles. De thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo werd met 4-2 gewonnen en Brouwers scoorde tweemaal. Ondanks twee rode kaarten bij de thuisploeg, trokken de Eagles de overwinning over de streep. 

In totaal staat het aantal doelpunten van de middenvelder nu op drie goals in negen speelrondes. Dat betekent een goal per drie wedstrijden. “Als ik op deze manier doorga, kan ik weleens rond de tien treffers gaan uitkomen aan het einde van dit seizoen”, zegt Brouwers. Het is niet vanzelfsprekend dat hij scoort, maar toch kijkt de middenvelder nuchter terug op afgelopen zaterdag. “Natuurlijk is het fantastische om twee keer te scoren. Dat is voor mij een lange tijd geleden, ik denk voor het laatst in mijn jeugd. Toch is het maar één wedstrijd en moeten onze koppen weer gericht zijn op komend weekend.”

Prima start
Tot nu toe heeft Brouwers alle negen wedstrijden meegespeeld. Het waren goede ervaringen voor hem. “De eerste thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen verdiende je meer en ook thuis tegen PSV speelde je goed, maar beide wedstrijden verloor je uiteindelijk. De uitwedstrijd tegen SC Cambuur begon goed, omdat ik de 0-1 scoorde. Helaas verloren we die ook.” Ondanks deze nederlagen heeft Go Ahead drie keer gewonnen in thuiswedstrijden en staat het momenteel dertiende. 

Absolute hoogtepunt
Als jonge voetballer droomde hij er al van, maar het werd in speelronde 2 werkelijkheid: een wedstrijd spelen in De Kuip tegen Feyenoord (2-0 verlies). Toch was de sfeer niet hetzelfde als normaal. “Het stadion zat vanwege de coronamaatregelen toen niet helemaal vol, dus dat merkte je wel. Desondanks voelde ik bij het betreden van het veld kippenvel. Wat een opkomst was dat vanuit die tunnel. Ik moet wel zeggen dat het snel weer went en dat je gewoon weer normaal voetbalt als je eenmaal in de wedstrijd zit.”