Afbeelding
Foto: Puck van Deursen

Puck van Deursen uit Lieshout wint Bronzen Gard en Social Media prijs

Human Interest

Lieshout - De Lieshoutse Puck van Deursen is in de prijzen gevallen bij een grote patisserie-wedstrijd. Niet één keer, maar maar liefst twéé keer! Zij heeft de Bronzen Gard gewonnen voor haar showtafel ‘The Last Frontier’. Deze prijs is toegekend door de vakjury. Niet alleen de professionals waren te spreken over haar werk, ook de volgers op social media waren fan en daardoor heeft Puck ook de Social Media prijs gewonnen.

Op 12 oktober 2021 werd er een wedstrijd gehouden om de Gouden Gard. Dit is de hoogst haalbare prijs op het gebied van patisserie in Nederland. Pas afgestudeerde patissiers kunnen binnen twee jaar na het afronden van hun opleiding strijden om de Gouden Gard. De wedstrijd bestaat uit een showstuk, die voor de wedstrijd in eigen beheer gemaakt mag worden. Puck is acht maanden van tevoren hiermee gestart. Op de dag van de wedstrijd dienen de kandidaten twee soorten bonbons, twee soorten friandises, een taart en een dessert taart te maken. Hiervoor krijgen ze zes uur de tijd. Alles wordt gemaakt op basis van haar eigen idee waarbij de smaakt door Puck wordt aangepast aan haar gekozen thema ‘The Last Frontier’. Aan het einde van de wedstrijd wordt alles op uiterlijk en smaak beoordeeld door een deskundige jury, samengesteld uit vooraanstaande patissiers uit Nederland.

Na haar opleiding voor patissier en stage gelopen te hebben bij diverse bekende patissiers in Nederland, is Puck verhuisd naar Heemstede om daar te gaan werken bij Tummers Passionelle. Van daaruit is Puck gestart met de voorbereidingen op de wedstrijd. Afgelopen maart is zij begonnen aan haar showstuk, gebaseerd op de Last Frontier en geheel uit chocolade vervaardigd. Oneindig perfectioneren heeft geleid tot een prachtig geheel. In tegenstelling tot de meeste patissiers die mallen gebruiken is het showstuk van Puck geheel gemaakt uit handwerk, bestaande uit een rotsdeel, met daarop drie koppen van verschillende dieren. Het totale gewicht van het showstuk is 28 kilo aan chocolade.

Door het winnen van deze prijs gaat Puck een mooie toekomst tegemoet waarin veel uitdagingen liggen. Op de agenda staat een door Puck gemaakte taart die zij voor moederdag 2022 persoonlijk gaat aanbieden aan prinses Beatrix.

Afbeelding