Afbeelding

Sportieve kennismaking met de middelbare school

Sport Sport

Laarbeek - Het Commanderij College, Laarbeek Actief, Goed Bezig Gemert-Bakel, en Stichting Binnensport Boekel organiseren voor de leerlingen uit groep 7 en 8 gedurende het hele schooljaar op alle locaties leuke sportspektakels.

Op woensdag 6 oktober was het eerste Junior Sportspektakel op het Commanderij College locatie Doregraaf. Het was een groot succes. Ruim 40 basisschoolkinderen beleefden samen een leuke en sportieve middag. Docenten lichamelijke opvoeding en de buurtsportcoaches van Laarbeek Actief en Goed Bezig Gemert-Bakel begeleidden de activiteiten, zoals springen op een grote trampoline, muurklimmen en een trefbalspel.

‘’Prachtig om het verschil te zien tussen de leerling bij binnenkomst en hoe ze aan het eind van de middag weer naar buiten gaan. In het begin zie je de spanning die een onbekende omgeving en nieuwe gezichten met zich meebrengt. Met het sport en bewegen gaan ze op een fijne, ontspannen manier aan de slag en voelen ze zich snel thuis bij ons op school. Uiteindelijk lopen ze al pratend met een lach op hun gezicht naar buiten’’, zo vertellen docent lichamelijke opvoeding Ralph van der Putten en buurtsportcoach Inge Poos.

De middag werd afgesloten in de aula van de school, waar de conciërges voor de toekomstige brugklasleerlingen een gezonde snack en drinken klaar hadden staan. Ze gingen ook niet met lege handen naar huis. Iedere leerling ontving een mooie duurzame waterfles. Buurtsportcoach Bart kijkt al uit naar het volgende Junior Sportspektakel dat op 15 oktober plaatsvindt op de locatie Macropedius van het Commanderij College.