Het Jumbo-filiaal van familie Van den Bogaard aan de Mariastraat in Mariahout
Het Jumbo-filiaal van familie Van den Bogaard aan de Mariastraat in Mariahout Foto: DeMooiLaarbeekKrant

Pendelservice voor boodschappen Jumbo Lieshout/Mariahout

Algemeen

Mariahout - Zoals bekend sluit de Jumbo in Mariahout per 1 november. Aangezien er vanaf dat moment géén supermarkt meer in Mariahout is, wil eigenaar Albert van den Bogaard in de maand november een test uitvoeren met een pendelservice om zo de inwoners van Mariahout te voorzien in de behoefte om boodschappen te kunnen doen.

Om de inwoners van Mariahout die slecht ter been zijn of geen vervoer hebben toch de mogelijkheid te bieden om boodschappen te doen bij Jumbo Lieshout rijdt er in de maand november een taxi vanaf het Oranjeplein in Mariahout naar de Jumbo in Lieshout. Deze taxi zal iedere dinsdag en vrijdag tussen 10.00 en 12.00 uur op en neer rijden. De inwoners van Mariahout kunnen dan op het Oranjeplein instappen en worden naar de Jumbo in Lieshout gebracht waar zij boodschappen kunnen doen. Na het doen van de boodschappen, worden zij ook weer teruggebracht naar Mariahout. De eerste rit is op dinsdag 2 november.

Een tijdsslot reserveren is niet nodig. De pendelservice rijdt tussen 10.00 en 12.00 uur constant op en neer en de mensen kunnen instappen wanneer zij willen. “De pendelservice is er ook voor minder valide mensen. We willen zo aan alle inwoners van Mariahout deze mogelijkheid bieden”, zo vertelt Albert. “Als het experiment slaagt en er wordt gretig gebruik van gemaakt, dan gaan we graag door met deze service. Maar als blijkt dat de mensen er té weinig gebruik van maken, dan stopt het.”

Om de periode van Jumbo Mariahout definitief af te sluiten is er op 31 oktober nog een reünie voor oud-werknemers. Er zijn al veel aanmeldingen binnen, maar aanmelden kan nog steeds. Ben jij een oud-werknemer van Jumbo Mariahout en wil je graag naar de reünie komen? Meld je dan aan op reuniejumbomariahout@hotmail.com. Ook mensen die een oud-medewerker kennen mogen hem of haar erop attenderen om te komen. Wel moeten zij zich dan even aanmelden via bovenstaand e-mailadres.