Afbeelding

Eerste plantdag Laarbeekersbos

Dier & Natuur

Laarbeek - De eerste plantdag op het Laarbeekersbos in Aarle Rixtel heeft afgelopen zaterdag 16 oktober plaatsgevonden. Na ruim een jaar voorbereidingen was het eindelijk zover, en wat was het een bijzondere dag! Ze hebben zeven nieuwe bomen mogen planten, allemaal met een bijzondere gebeurtenis.

Ter nagedachtenis aan het verliezen van een goede vriendin heeft een grote groep vrienden een appelboom geplant. Ze hebben er een eigen moment van gemaakt om samen stil te staan bij dit verlies in de vorm van het planten van een boom. Ella heeft haar eigen perenboom geplant. Zij heeft deze boom van haar ouders gekregen omdat ze dit jaar naar de middelbare school is gegaan. Haar weg naar volwassenheid en de boom groeit met haar mee.

Mik heeft samen met zijn opa een linde geplant. Verder zijn er bomen geplant voor het 40-jarig huwelijk (twee keer), voor een 50-jarig huwelijk en het verliezen van een dierbare. Alle bomen krijgen een eigen bordje bij de boom. Op dit moment hangt er een tijdelijk bordje, maar die worden binnenkort vervangen met een echt bordje op een paal. Het bos is vrij toegankelijk voor iedereen. Je kan hier prachtig wandelen en de bomen bewonderen. Het Laarbeekersbos ligt naast het IVN terrein in Aarle Rixtel.

In het Laarbeekersbos kan iedereen uit Laarbeek een boom planten voor een speciale gebeurtenis. Twee keer per jaar hebben ze een plantdag; één in het najaar en één het voorjaar. Je kan je hiervoor aanmelden op de website www.laarbeekersbos.nl. Daar lees je ook de voorwaarden en de kosten. Ook is er de mogelijkheid om een boom te adopteren. Ze hebben op het terrein een aantal bomen die nog geen ‘eigenaar’ hebben. Een boom adopteren kan het hele jaar door. 

Voor meer informatie mail naar info@laarbeekersbos.nl of ga naar www.laarbeekersbos.nl.

Afbeelding