Afbeelding
Foto: Lieke van den Eijnden

Zet jouw bestuurslid in het zonnetje met het vrijwilligerscompliment

Algemeen

Laarbeek - Een bedankje, een schouderklopje. Even je waardering uitspreken voor iets wat voor jou heel vanzelfsprekend is als je bij je vereniging komt. Vaak doen we dat wel, maar soms schiet het er bij in. Zeker in de afgelopen anderhalf jaar hebben bestuursleden van de Laarbeekse verengingen achter de schermen harder moeten werken dan ooit. Reden voor de gemeente Laarbeek om juist deze bestuursleden in het zonnetje te zetten bij het jaarlijkse Vrijwilligerscompliment.

Laarbeek telt bij elkaar zo’n 250 verenigingen, stichtingen en comité’s. En deze worden allemaal door vrijwilligers aangestuurd en begeleid. Zeker toen in coronatijd alles stil kwam te staan, werd de druk op de bestuurders groot, merkte wethouder Monika Slaets. “Juist toen moesten zij veel extra werk leveren. Proberen activiteiten te organiseren die wel door konden gaan, binnen de toen geldende maatregelen. Contact met leden houden, leden betrokken houden zodat ze toch bij de vereniging bleven. En nu weer veel meer mag, hebben zij ervoor gezorgd dat iedereen weer vlekkeloos kon opstarten. Vandaar dat wij dit jaar bij het Vrijwiligerscompliment die bestuurders in het zonnetje willen zetten.” 

Op 10 december zal er een feestelijke avond zijn in het Dorpshuis in Lieshout, waar de gemeente zijn waardering nog eens extra zal laten blijken voor de inzet van de bestuurders. Maar ook inwoners van Laarbeek kunnen laten weten hoe zeer zij de inzet van hun bestuurders hebben gewaardeerd voor het draaiende houden van hun vereniging. De gemeente gaat op 29 en 30 oktober alle kernen langs. Iedereen die kan dan een videoboodschap inspreken. Al deze boodschappen worden dan op 10 december getoond aan de bestuurders. Op deze tijdstippen kun je terecht:
- Vrijdag 29 oktober 18.00-20.00 uur, Kerkplein Aarle-Rixtel
- Zaterdag 30 oktober 09.30-11.30 uur, Oranjeplein Mariahout
- Zaterdag 30 oktober 13.00-15.00 uur, Heuvel Lieshout
- Zaterdag 30 oktober 16.30-18.00, Heuvelplein Beek en Donk
- Zaterdag 30 oktober 19.00-20:30 uur, Piet van Thielplein Beek en Donk

Op www.levlaarbeek.nl/vrijwilligerscompliment kun je alle info verder vinden