Tim Barten (archieffoto)
Tim Barten (archieffoto) Foto:

VV Mariahout te sterk voor EMK

Sport Sport Sport

Mariahout - Onder een lekker najaarszonnetje speelde VV Mariahout de thuiswedstrijd tegen EMK uit Nuenen Eeneind. De belangen waren groot, want bij winst kon EMK de laatste plaats overdragen aan VV Mariahout. Mariahout was duidelijk sterker en wist de wedstrijd met 4-1 te winnen.

Beide teams wilden zeker niet verliezen en begonnen daarom voorzichtig aan de wedstrijd. In het eerste kwartier alleen een buitenspel goal van Danny van de Laar en een kleine kans voor EMK. In de 22e minuut de eerste grote kans, maar het schot van Chiel van Wanroij ging voorlangs. Enkele minuten later de eerste kans voor EMK; een kopbal van Daan van de Ven werd door Tom Hagelaars tot corner verwerkt. In de 31e minuut kwam Mariahout op voorsprong; Chiel van Wanroij tikte een voorzet van David van Rossum beheerst binnen: 1-0. Direct na de goal moesten Chiel van Wanroij en Rob Wagemans wegens blessures worden gewisseld door Haike van der Burgt en Noah van Rossum. VV Mariahout werd sterker, wat resulteerde in enkele kansen. Doelman Gilles de Vleeschauwer bracht redding op een schot van Noah van Rossum, en Danny van de Laar schoot net over het doel. Eén minuut later schoot Tim Barten de bal uit een corner tegen de binnenkant paal. Ruststand 1-0.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld als het tweede deel van de eerste helft: VV Mariahout maakte het spel en was de betere ploeg. In de 51e minuut werd David van Rossum diep gestuurd. Hij omspeelde de keeper, maar schoot vanuit een moeilijke hoek de bal onstuimig over het doel. Twee minuten later zette Kevin Ketelaars met een steekpass Tim Barten vrij voor doel. Tim rondde deze aanval met buitenkant voet bekwaam af: 2-0. Mariahout bleef de sterkere ploeg, maar EMK scoorde onverwacht de aansluitingstreffer; vanuit randje buitenspel kwam Jeffrey Perts vrij voor goal en rondde met een lobje bekwaam af: 2-1. VV Mariahout herpakte zich perfect, en uit de eerstvolgende aanval schoot Noah van Rossum een voorzet van Danny van de Laar in de rechterbovenhoek: 3-1. Mariahout bleef een veldoverwicht houden, maar EMK kwam nog wel enkele keren gevaarlijk voor het doel van Tom Hagelaars. Dit resulteerde in de 67e minuut in een gevaarlijke scrimmage en in de 79e minuut werd de bal snoeihard op de buitenkant van de paal geschoten. In de 85e minuut werd Tim Barten na een tweede onnodige gele kaart van het veld gestuurd. Ook met 10 man bleef VV Mariahout oppermachtig. Noah van Rossum scoorde zijn tweede goal na een goede voorbereidende actie van Haik van der Burgt: 4-1 eindstand.

Aanstaande zondag speelt VV Mariahout een uitwedstrijd tegen WEC uit Wijbosch, aanvang 14.30 uur. Zij hopen ook dan weer op de steun van de supporters.