ELI zakt door ondergrens tegen VOW

Lieshout - Een week na de overtuigende 5-0 winst tegen WEC heeft ELI een ondubbelzinnige nederlaag geleden tegen VOW uit Zijtaart. Na een redelijke eerste helft was het spel in de tweede helft uiterst teleurstellend en mocht de ploeg in de handen klappen dat het ‘slechts’ 3-0 werd.

De start van ELI was heel hoopgevend. Met enig geluk was de stand na 2 minuten 0-1 geweest. In de openingsminuut liet de VOW-goalie de bal los, waarvan Niels den Bol bijna profiteerde. De VOW-doelman kon een minuut later Maurice Vinkenburg nog juist stoppen, waarbij velen dachten aan een strafschop. Kort hierna was Youri Arts bijna succesvol op aangeven van Aaron Hurkx. Uit de daaruit voortkomende hoekschop schoot Aaron Hurkx over. Na dit openingsoffensief vervlakte het duel. Beide ploegen konden aanvallend weinig potten breken. Aan ELI-zijde had Danny de Koning twee keer een doelkans en zag Maurice Vinkenburg zijn poeier recht in de handen van de VOW-goalie eindigen. Ook de thuisclub kon nauwelijks gevaar stichten.

Na rust zagen de toeschouwers een heel andere wedstrijd. De thuisclub kreeg vanaf het eerste moment vele kansen, waarvan enkele in feite niet te missen waren en bij ELI gingen de meest simpele dingen soms nog verkeerd. In de 47e minuut scoorde de thuisclub. ELI had het geluk, dat de scheidsrechter deze treffer afkeurde omdat doelman Beau Bastiaans onrechtmatig geraakt zou zijn. Enkele andere opendoel-kansen werden niet benut, omdat de aanvallers vaak te lang aarzelden, zodat Beau Bastiaans of een verdediger nog juist kon ingrijpen. Het grote overwicht van VOW leverde pas in de 64e minuut de langverwachte openingstreffer op. Een heel knullige terugspeelbal werd door de snelle Pim van Riel onderschept, die de ELI-goalie geen kans gaf: 1-0. ELI kon nog enige tijd hopen op een gelijkspel. Een vrije trap van Danny de Koning eindigde op het dak van het doel. Ook een toegekende vrije trap op vijf meter van de VOW-goal leverde niet het gewenste resultaat op. Direct hierna viel de beslissing in dit duel. Een VOW-speler werd in het beruchte gebied ten val gebracht en benutte de strafschop feilloos: 2-0. In de 90e minuut moest Roel van Mook het veld verlaten na een hele domme tweede gele kaart. In blessuretijd werd het nog 3-0 door Van de Heijden nadat een ELI-verdediger uitgleed.

Zondag heeft ELI de kans om zich te revancheren, wanneer de Eindhovense studentenploeg Pusphaira op bezoek komt.