Siebe Klomp en Ruben Pool hebben een écht leuke Bamito FUN-dag gehad.
Siebe Klomp en Ruben Pool hebben een écht leuke Bamito FUN-dag gehad.

Jeugdleden Badminton Club Lieshout bij Bamito FUN-dag

Sport

Lieshout - Badminton is niet alleen een sport voor volwassenen en de wat oudere jeugd. Ook de jongere jeugd kan zich prima uitleven in de badminton sport. Voor dat doel heeft Badminton Nederland het ‘Bamito’ programma opgezet: een programma gericht op kinderen van 4 tot en met 12 jaar waarbij de FUN (ja, met hoofdletters) centraal staat terwijl de kinderen zich ontwikkelen, samen plezier maken en tegelijkertijd op een natuurlijke manier leren badmintonnen.    

Het Bamito jeugdprogramma leert kinderen badmintonnen volgens de leerlijn van Badminton Nederland. Hierbij is veel aandacht voor een brede motorische ontwikkeling. Materialen en veldafmetingen worden dan ook afgestemd op de lengte van het kind. Hierdoor is het voor kinderen mogelijk om vanaf dag e´e´n meteen de juiste technieken aan te leren. “Door de juiste materialen, speciale oefenkaarten en diploma’s wordt de beleving vergroot en zijn de lessen een feest”, weet Badminton Nederland op hun Bamito-site te vermelden. Binnen het programma zijn drie fases, die bestemd zijn voor verschillende leeftijden en allen hun eigen kleur hebben (blauw, groen en oranje). Binnen iedere fase zijn weer drie diploma’s te behalen.                 

FUN
Omdat FUN de basis is van het Bamito programma worden er speciale FUN-dagen georganiseerd: ook in onze regio. BC Geldrop organiseerde de eerste FUN-dag in hun sporthal en diverse kinderen van omliggende verenigingen hebben hieraan deelgenomen. Ook enkele jeugdleden van Badminton Club Lieshout hadden zich ingeschreven. De deelnemers werden keurig in hun leeftijdscategorie ingedeeld en kregen leuke activiteiten voorgeschoteld: een enkelspel-afvalrace, een dubbelspel-estafette en een tripple-doordraai. Leuke games om op een speelse manier het badmintonspel onder de knie te krijgen vormen dus de basis.                                        

Enthousiast
Uiteraard was er door BC Geldrop ook aan de inwendige mens gedacht met een drankje in de pauze en een leuke attentie aan het einde. De jongste jeugdleden zijn door hun deelname erg enthousiast geworden over het Bamito programma en staan alweer te trappelen voor een nieuwe Bamito FUN-dag: Gezien deze ervaringen zal Badminton Club Lieshout ze alle kansen bieden om ze deel te laten nemen aan deze FUN-dagen. Ook zin om dit eens mee te maken? Kom dan naar Badminton Club Lieshout en meld je aan voor een gratis keertje meespelen..