Weinig doelpunten voor Flamingo’s

Sport

Mariahout - Flamingo’s 1, gesponsord door Auto Corsten, speelde zondag 24 oktober tegen Corridor uit Son en Breugel. Een spannende wedstrijd waar wel eens punten zouden kunnen worden gepakt door de meiden uit Mariahout.

Flamingo’s kwam meteen fel uit de startblokken, vooral op verdedigend vlak. Aanvallend was het heel erg zoeken naar elkaar en daardoor ook naar aanspeelpunten om de bal heen te gooien. De aanvallen verliepen daardoor wat traag, maar in de vierde minuut van de wedstrijd wist Vera Leenders de openingstreffer te scoren. Een aantal minuten later wist ook Corridor hun eerste doelpunt van de wedstrijd binnen te schieten. Daarna kwam het andere vak van Flamingo’s in de aanval en ook bij hen was het erg zoeken naar elkaar. Na wat rondspelen wist Neeltje Berkvens een doorloopbal te maken en die te scoren. Helaas werd in dezelfde minuut aan de andere kant van het veld ook een doorloopbal gescoord en zo stond het dus weer gelijk. Hierna lukte het Flamingo’s om hun voorsprong weer op te pakken en te gaan verruimen. Eerst scoorde Vera Leenders een afstandsschot binnen en even later ook een strafworp, ook Elja Maas scoorde en zo stond het 5-2. In de laatste minuut van de eerste helft kreeg Corridor nog een strafworp. Die werd benut en zo was de ruststand 5-3.

Na de rust leek het alsof Flamingo’s nog meer moeite had om elkaar te vinden. Het lukte niet om de goede kansen te vinden en deze ook te benutten. Sommige ballen werden niet goed gegooid of er werd niet snel genoeg vrij gelopen voor elkaar. Op gegeven moment werden er ook foutjes gemaakt in de verdediging en zo wist Corridor twee keer te scoren waardoor ze weer op gelijke hoogte kwamen. Even later scoorde Elja Maas en zo stond Flamingo’s weer op voorsprong. Helaas scoorde Corridor nog in de laatste minuut van de wedstrijd en zo eindigde de wedstrijd in 6-6.

Flamingo’s 2 wist hun laatste wedstrijd van deze competitie met 10-3 te winnen van Tovido 2 uit Esch. Hierdoor eindigen ze op een mooie tweede plaatse deze competitie. Flamingo’s 1 speelt zondag 31 oktober de laatste wedstrijd van deze buitencompetitie tegen Odisco 1. Zij spelen om 13.00 uur in Olland.