Afbeelding

Jubileumconcert Smitsorgel in Aarlese parochiekerk

Algemeen

Aarle-Rixtel - In de Aarlese parochiekerk wordt er op zondag 31 oktober een groots feestelijk concert uitgevoerd op het befaamde Smitsorgel. Dit in het kader van het 175-jarig bestaansjubileum van de kerk. 

Onder de echte orgelliefhebbers (en dat zijn er nogal wat in Nederland) staat de naam Smits gelijk aan technische kwaliteit, fantasierijke registers en een karakteristieke donkere, maar toch heldere klankkleur. Dit geldt dus ook voor het ‘Aarlese’ orgel. Ook de schitterende orgelkast is van een bijzonder allooi. Deze werd in 1852 gemaakt door de befaamde schrijnwerker Johannes Beuijssen uit Boxmeer, die ook de maker is van de biechtstoelen en de preekstoel in de Aarlese kerk.

Het orgelconcert wordt gegeven door organist Rob Rassaerts, al decennia lang de vaste organist van de kerk. Naast instrumentale werken van Johann S.Bach, Max Reger, Charles Gounod en andere bekende componisten, worden op het orgel ook een aantal vocale uitvoeringen begeleid van de solisten Margot Pagels en Yolanda Vos. De speciale boekjes, die jaren geleden over dit orgel zijn uitgegeven, zijn in de kerk voor een schappelijke prijs te koop. Het concert begint om 15.00 uur.