Afbeelding

Jumbofinale Laarbeekse hobbykoks

Algemeen

Laarbeek - In november 2020 begon Jumbo Laarbeek de zoektocht naar dé Laarbeekse hobbykok. Nu, bijna een jaar later, staat de finale van de beste Laarbeekse hobbykok gepland op dinsdag 2 november. 

Een jaar lang stond er iedere week een recept in DeMooiLaarbeekKrant van een Laarbeekse hobbykok. Van al deze recepten zijn de zes beste geselecteerd op basis van de meeste Facebook-likes per periode. De zes periodewinnaars strijden tegen elkaar in de allesbepalende finale. In deze finale moeten de zes hobbykoks hun recept nogmaals maken, maar dan live in het restaurant van Puur. De finale begint om 19.30 uur, maar alleen genodigde gasten mogen komen.

Een jury beoordeelt de gerechten vervolgens, waarna één gerecht de beste zal zijn en de kok die het gerecht heeft gemaakt uitgeroepen zal worden tot de beste hobbykok van Laarbeek. De winnaar van deze ‘grande finale’ ontvangt een cheque van €300 en de ‘gouden garde’. Nummer twee ontvangt een cheque van €150 en de overige periodewinnaars krijgen een cheque van €50. De zes periodewinnaars zijn Ellen Dekkers, Linsey Kweens, Nicole de Leest, Anita Stokkum, Monique Jonkers en Wim Maas.

Na afloop van de finale wordt er door de Jumbo ook een kookboek uitgebracht, met daarin alle gerechten van de weekwinnaars. De gerechten worden in het kookboek allemaal gebundeld en alle weekwinnaars ontvangen het kookboek gratis. Heb jij ook interesse in dit kookboek? Dan kun je deze vanaf eind week 47 kopen in de Jumbo van Beek en Donk en Lieshout. Deze kookboeken kosten €9,95.

Afbeelding