Afbeelding
Foto: Sandra van de Griendt

Expositie Gaandeweg door Kunstenaarscollectief Onderstroom in ‘t Oude Raadhuis

Kunst & Cultuur

Beek en Donk - Na enkele exposities van Elly, onder andere samen met Rietje, kwam ze in contact met Carla en Sandra, die net als zij diep onder de indruk bleken van Ierland. Zo ontstond het idee om samen hun werken te presenteren, ieder vanuit een eigen discipline. “Alle vier voelen we nog steeds de ‘Onderstroom’ van Ierland, maar in ons werk hebben we dat vertaald in eigen sfeer en techniek”, zo vertellen zij.

Sindsdien vormen ze kunstenaarscollectief Onderstroom. ‘Beter in de kunst kan het niet worden dan in samenwerking’, wordt wel eens gezegd. Samen onderzoeken ze, vinden ze inspiratie in elkaars ideeën en werk en dagen ze elkaar uit verder te gaan dan ‘the thin line’: de dunne grens tussen de fysieke wereld waarin er geleefd wordt en de wereld die niet met zintuigen waargenomen kunnen worden. Ook in hun werk is dat waar te nemen en de naam die zij kozen voor hun collectief is dan ook een directe verwijzing naar de (onder)stroom tussen die twee werelden.

Hun ontmoetingen leiden tot de verdere ontwikkeling en groei binnen hun eigen discipline en mogelijkheden. De weerslag van dat intensieve proces deelt kunstenaarscollectief tijdens de expositie oktober/november 2021 in ‘t Oude Raadhuis in Beek en Donk. Kunstenaarscollectief Onderstroom bestaat uit:
- Rietje de Bijl / schilderijen en boekobjecten / www.rietjedebijl.nl;
- Carla Bogaard-Vos / schilderijen en mixed media / www.ver-beeld.com;
- Sandra van de Griendt / tekeningen en fotografie / www.fibre-art.nl;
- Elly Strang / keramiek en vilt / www.keramiekellystrang.nl

Zij zijn nog steeds blij met de samenwerking en willen u heel graag het resultaat in een prachtige ambiance laten zien. De expositie is elke zaterdag en zondag van 30 oktober t/m 21 november van 14.00 tot 17.00 uur te zien in ‘t Oude Raadhuis.