Afbeelding
Foto: Gerrit Post

Natuurwerkdag in de Bimd

Dier & Natuur

Laarbeek - Heb je ook zo genoten van de natuur en het landschap in en rondom Laarbeek tijdens de lockdown? Gewandeld, gefietst of gewoon lekker zittend op een bankje? Doe iets terug voor de natuur en help mee te beschermen wat er zo mooi is in jouw omgeving.

Veel mensen kennen het ommetje ‘de Aarlese Beemden’ in Aarle-Rixtel en wandelen hier graag. Met hun hond, of zomaar omdat het zo’n uniek en mooi landschap is. Dit landschap blijft niet zo maar behouden, daar is onderhoud voor nodig. Het hele jaar door is een vaste groep vrijwilligers hiermee bezig. Eenmaal per jaar, tijdens de landelijke natuurwerkdag, nodigen zij nieuwe vrijwilligers uit om te komen helpen met het onderhoud van het landschap. Op 5 en 6 november wordt de landelijke natuurwerkdag gevierd en komen vrijwilligers uit het hele land in touw om in hun eigen regio mee te helpen met werkzaamheden in de natuur. 

In Aarle-Rixtel gaat IVN Laarbeek op vrijdag 5 en zaterdag 6 november aan de slag samen met iedereen die de natuur een warm hart toedraagt. In natuurtuin De Bimd, gelegen aan de Beekseweg in Aarle-Rixtel, gaat IVN Laarbeek elzensingels snoeien, knotbomen knotten, elzen verzetten en fruitbomen snoeien. Iedereen die daarbij wil helpen is van harte welkom. Er wordt gewerkt van ongeveer 09.00 tot 15.00 uur, en voor lunch wordt gezorgd! Graag even opgeven via de www.natuurwerkdag.nl.