Afbeelding
Foto: DeMooiLaarbeekKrant

Jermain de Rozario: ‘Bij Van de Graft doen ze gewoon normaal’

Zakelijk advertorial

Eigenlijk heeft sterrenchef Jermain de Rozario geen tijd voor een gesprek. In zijn keuken in restaurant De Rozario aan de Markt in Helmond is het een en al bedrijvigheid. Voorbereidingen voor de lunch en het diner van later die avond. Toch neemt hij even de tijd om aan te schuiven bij zijn compagnon Patrick Keulens en Patrick Beekmans van Van de Graft Accountants & Belastingadviseurs. Jermain wil namelijk wel uitleggen waarom hij ervoor heeft gekozen om in zee te gaan met Van de Graft. “Ze doen gewoon normaal. Je voelt je er meteen thuis.”

Het ‘merk’ De Rozario is gegroeid. Flink gegroeid. Begonnen met een restaurant op de Steenweg. Hard werken, koken, hard werken en nog meer koken. De passie van Jermain ligt in de keuken. Gerechten bedenken, mensen verrassen. Zijn enthousiasme slaat aan. Mensen vinden hun weg naar zijn restaurant. Het wordt drukker en drukker en in 2018 volgt het voorlopige hoogtepunt: een Michelinster, als eerste in Helmond. Voor zichzelf legt Jermain de lat hoger en hoger. Een nieuwe locatie, op de Markt in Helmond en een tweede zaak (Mencoba) waar hij jongeren de kans geeft om hun kookkunsten te ontwikkelen, op de plek waar hij zijn Michelinster bij elkaar kookte.

Jermain: “Chefs willen graag laten zien wat voor goede ondernemer ze zijn. Het is dan lastig om toe te geven als iets niet lukt. Ego’s zijn groot. Je moet ook accepteren dat als je ergens niet goed in bent, dat je dat uitbesteedt. Ik ben intelligent, maar niet intelligent in waar zij goed in zijn”, doelt hij op het werk dat Van de Graft Accountants & belastingadviseurs uit zijn handen neemt. “Ik wil er wel meer van weten, maar ik ben nu nog vitaal. Waarom zou ik dat soort dingen nu doen? Laat mij maar gas geven in die keuken, ik geniet te veel van het koken.”

Sinds enkele jaren is de zakelijke kant van ‘De Rozario’ ondergebracht bij Van de Graft. “Je zoekt een partner die de horeca begrijpt. Dit is een hele andere wereld, waar ik nu al vijftien jaar in werk. Van 10.00 tot 02.00 uur moeten we echt aan de bak, de druk is hoog.” 

En dan is het prettig als de zakelijke kant is afgedekt en hij gevraagd en ongevraagd advies krijgt. Patrick: “Horeca is een specifieke sector met eigen kenmerken inzake bedrijfsvoering, administratie en daarbij behorend advies. Daarom zijn de horeca-klanten en de aan horeca aanverwante bedrijven binnen ons kantoor ook zoveel mogelijk bij maar een paar relatiebeheerders ondergebracht. Wij doen er alles aan om de klant zich te laten focussen op zijn werk. In het geval van Jermain de passie voor het koken.” Jermain: “Bij van de Graft zijn ze bezig met oplossingen en heb ik het gevoel dat we echt samenwerken. Ik ben er gewoon heel blij mee.”