Afbeelding

Blije gezichten bij herfstvakantie activiteiten Laarbeek Actief

Activiteiten & Evenementen

Laarbeek – Rode snoetjes en bezwete gezichtjes. De kinderen uit Laarbeek genieten deze week volop van de herfstvakantie activiteiten van Laarbeek Actief. 

Iedere vakantie organiseert Laarbeek Actief tal van activiteiten voor de Laarbeekse kinderen. Zo hoeven zij niet heel de vakantie thuis te zitten, maar kunnen zij lekker gaan bewegen. In de herfstvakantie is het dit jaar niet anders. Samen met Jongerenwerk Laarbeek organiseert Laarbeek Actief gedurende deze week erg veel activiteiten in iedere kern. Van lasergamen, midgetgolf en tik- en balspelen, tot freerunnen, bubbelvoetbal en archery attack. Voor ieder is er wel wat wils. “We willen kinderen in elke leeftijdscategorie wat te bieden geven”, zo vertelt beweegsportcoach Jaccy van den Enden. “Omdat we iedere dag andere activiteiten aanbieden kunnen de kinderen kiezen wat ze willen doen. Wel hebben we enkele doelgroepen samen gezet. Maar als we merken dat bij een activiteit het verschil té groot wordt, dan gaan we splitsen.”

Zo is bijvoorbeeld een activiteit in de ochtend in drieën verdeeld. Van 9.30 tot 10.30 uur is groep 5, 6 aan de beurt, van 10.45 tot 11.45 uur groep 7, 8 en van 12.30 tot 13.30 uur kinderen in de leeftijd van 13 t/m 17 jaar. In de middag en andere dagen hetzelfde verhaal. Omdat alles strak achter elkaar gepland is en er elke keer opnieuw dingen opgezet en afgebroken moeten worden zijn er meerdere instructeurs aanwezig per activiteit. “Dat is ook wel nodig, want in je eentje red je het niet”, vertelt Jaccy verder. “Natuurlijk helpen zij ook bij de begeleiding van alle activiteiten en houden zij de kinderen in de gaten als het gaat om veiligheid.”

In totaal hebben 315 kinderen zich deze herfstvakantie ingeschreven en zaten sommige activiteiten erg snel vol. Laarbeek Actief werkt namelijk met een maximaal aantal kinderen per activiteit en ze hanteren ook een sluitingsdatum tot wanneer kinderen zich op kunnen geven. Zo kunnen zij voorbereidingen treffen en weten zij voor hoeveel kinderen de activiteiten georganiseerd moeten worden. “Dat werkt perfect. Zo weet iedereen waar hij/zij aan toe is verloopt alles vlot.” Gedurende de activiteiten zijn er dan ook veel blije gezichten te zien bij de kinderen. “Het belangrijkste is dat kinderen genieten, en dat is zeker gelukt deze week.”