Archieffoto: Rob Wagemans voor het doen van DOSL
Archieffoto: Rob Wagemans voor het doen van DOSL Foto: Peter vd Broek

VV Mariahout verliest in slotfase van WEC

Mariahout - Afgelopen zondag reisde VV Mariahout af naar Wijbosch, waar de uitwedstrijd tegen WEC op het programma stond. De meegereisde supporters zagen WEC door een doelpunt in de slotfase de wedstrijd winnen: 2-1.

Mariahout begon de wedstrijd zonder de geschorste Tim Barten. Beide ploegen begonnen erg voorzichtig en na 8 minuten kreeg WEC de eerste corner van de wedstrijd. De afgemeten voorzet werd hard ingekopt door Kwint Kusters: 1-0. Mariahout leek van slag door deze vroege tegengoal. Het spel in de eerste helft kenmerkte zich door veel foutieve passes en weinig kansen. Na circa 20 minuten nog een tegenslag voor Mariahout: Sander Scheepers moest na een botsing geblesseerd het veld verlaten. Ook WEC wist geen goed spel op de grasmat te leggen, maar was de eerste helft wel dreigender dan de bezoekers. Verder dan enkele corners en afstandsschoten kwam WEC niet. In de laatste vijf minuten van de eerste helft twee kleine kansen voor Mariahout uit een corner en een vrije trap van Rob Wagemans, maar doelman Jasper van Oss kwam niet echt in de problemen.

Na de rust tapte Mariahout uit een ander vaatje. Trainer Freddy Vermeulen liet het team opportunistischer spelen. Door de ballen sneller voor het vijandelijke doel te slingeren was Mariahout veel dreigender. Dit maakte de tweede helft ook aantrekkelijker. Mariahout ging volop in de aanval, WEC kon niet anders dan verdedigen. Direct na rust moest doelman Van Oss al reddend optreden op een kopbal van Danny van de Laar. Enkele minuten later een mooie aanval van Mariahout over rechts, maar Danny van de Laar miste de bal. In de 58e minuut was het wederom Danny van de Laar die op goal kopte. Doelman Van Oss redde fraai, maar de bal verdween in tweede instantie alsnog in het net. De scheidsrechter had echter terecht een handsbal geconstateerd, waardoor het doelpunt werd afgekeurd.

Mariahout bleef aanvallen en drukte WEC steeds verder achteruit. Dit resulteerde in vele corners, maar Mariahout kwam niet tot scoren. Tot de 85e minuut, toen wederom Danny van de Laar een afgeslagen bal vanaf de 16 meter in de linkerbenedenhoek schoot: 1-1. Mariahout bleef aanvallen en hoopte de drie punten nog binnen te halen. In de 88e minuut schoot Freek Habraken de bal vanaf 20 meter snoeihard op goal, maar helaas werd het schot van richting veranderd en belande net naast het doel. In de voorlaatste minuut van de wedstrijd scoorde WEC uit een counter toch nog het winnende doelpunt. Extra zuur voor Mariahout, omdat de bal met de hand werd meegenomen, maar de scheidsrechter oordeelde dat de speler geen voordeel had van de handsbal: 2-1. Hierdoor leed VV Mariahout een onterechte nederlaag tegen een directe concurrent.

Aanstaande zondag speelt Mariahout wederom een uitwedstrijd, ditmaal tegen VV Acht (Eindhoven), aanvang 14.30 uur. Dit wordt een pittige klus, want VV Acht is één van de titelkandidaten in 4e klasse F. Zij hopen zondag ook weer op de steun van de trouwe supporters.