Deelneemsters en begeleiding clinic bij Heroes Basketball Academy Den Bosch
Deelneemsters en begeleiding clinic bij Heroes Basketball Academy Den Bosch

Basketball Club Lieshout medeorganisator basketballclinic voor meiden

Sport Sport

Lieshout - Basketball Club Lieshout heeft op woensdag 27 oktober, samen met Heroes Basketball Academy Den Bosch, een basketballclinic verzorgt voor speelsters van alle Brabantse clubs. Floor Welten, speelster van Dames 1 van Lieshout opperde het idee tijdens een bijeenkomst van het Brabants Basketball Convenant waarvan de Lieshoutse club deel uitmaakt. Het idee werd enthousiast ontvangen door de staf van eredivisieclub Heroes Den Bosch en zo werden de voorbereidingen voor deze clinic opgestart.

“De aanleiding voor de clinic is dat veel meiden op jonge leeftijd basketball spelen in een gemengd team”, vertelt Floor Welten. “De tegenstanders zijn vooral jongens. Basketball wordt voornamelijk als jongenssport gezien. Gelukkig zie je daar steeds meer verandering in en zijn er meer teams met meiden of volledige meidenteams. Met de clinic wilde ik vooral meiden een dag geven waar ze met elkaar en tegen elkaar kunnen basketballen. Want ook meiden kunnen basketballen. En dat de clinic in samenwerking met de Academy van eredivisieclub Heroes Den Bosch is, is al helemaal geweldig!”

Floor regelde enkele teamgenoten van Dames 1 om de clinic mee te begeleiden. In totaal namen 35 meiden deel van 11 regionale clubs, waaronder ook meiden van Basketball Club Lieshout. De deelneemsters leerden veel nieuwe basketballvaardigheden die ze kunnen toepassen in hun spel.