Cas van Uden (Onder 16) zoekt de weg naar de basket

Basketball Club Lieshout speelt enkele thrillers van wedstrijden

Lieshout - Afgelopen weekend stonden er enkele thrillers van wedstrijden op het programma bij Basketball Club Lieshout.

Onder 12 nam het thuis op tegen Achilles ‘71 uit Nuenen. In de eerste twee periodes startte Lieshout sterk en bouwde het direct een voorsprong op van 13-2. Maar de bezoekers lieten zich niet uit het veld slaan en namen het initiatief geleidelijk aan over. In de tweede helft namen de bezoekers zelfs vier punten voorsprong. Mede door een reeks van 10 punten van Sem Bevers en Tijmen van den Broek werd de achterstand binnen enkele minuten omgebogen tot een ruime voorsprong van 47-30. In de laatste twee periodes liepen de scores gelijk op, maar met fraaie driepunters van Simon Habraken kwam de winst niet meer in gevaar: 63-46.

Gemengd Onder 14-2 speelde thuis tegen Biks Shots uit Hilvarenbeek. Lieshout startte als een speer, met snelle aanvallen. Tim van Lieshout scoorde onder het bord 8 van de eerste 12 punten. Na de eerste periode stond Lieshout op een 18-7 voorsprong. In het tweede periode had Lieshout moeite met afstandsschoten van de gasten. Het gat werd gedicht tot 26-22 vlak voor rust. In de tweede helft wist de thuisploeg de voorsprong weer wat uit te breiden. Telkens kwam Biks Shots toch weer terug, maar de lengte van Lieshout gaf de doorslag: 68-53 voor Lieshout.

Mannen Onder 16 nam het op tegen E.B.C.G. uit Geldrop. De wedstrijd bleef tot de laatste seconden spannend. De bezoekers speelden de wedstrijd slim uit waardoor Lieshout verloor met slechts één score verschil: 70-72.

Mannen Onder 20 speelde tegen de nummer één Dunatos uit Meerssen. De bezoekers lieten direct zien waarom zij de terechte nummer één in de competitie zijn. De lange, wendbare spelers van Dunatos wisten Lieshout keer op keer op snelheid te verslaan. Lieshout oefende wat tactische spelletjes waardoor het toch regelmatig tot scoren kon komen, mede via Daan Raaijmakers (26 punten) die na lange tijd weer terugkeerde van een knieblessure. Dunatos won de wedstrijd zeer terecht met 57-122.

Onder 14 speelde in Valkenswaard tegen Falcons. Drie kwarten wist Lieshout bij te blijven, maar in de laatste periode kwam Lieshout toch net wat lengte en ervaring tekort. Het team verloor de wedstrijd met 65-46.

Dames 1 reisde af naar Vlissingen. De dames kwamen net tekort en verloren de wedstrijd met 1 punt verschil: 54-53.

Op zondag nam Mannen Onder 18 het in Helmond op tegen Black Shot. Lieshout wist de punten mee naar huis te nemen door een 44-54 overwinning.

Heren 1 speelde tegen Venlo Sport Crusaders. Ook hier bleef het tot de laatste seconde spannend, maar de heren wisten de wedstrijd met één punt verschil te winnen: 45-46. Een prettige uitslag gezien de stand in de competitie.