De gelijkmaker voor Sparta’25 in de maak.
De gelijkmaker voor Sparta’25 in de maak. Foto: Seraf Vereijken

Sparta’25 wint met 2-1 van Braakhuizen

Beek en Donk - Sparta’25 behaalde op Sportpark ’t Heereind een moeizame, maar verdiende overwinning op Braakhuizen. Voor aanvang van de wedstrijd werd er één minuut stilte in acht genomen in verband met het overlijden van Erelid Dolf Verschuren.

Beide ploegen kwamen fel uit de startblokken en zette elkaar al vroeg onder druk. Dat leidde tot een openingsfase met vinnige duels, links en rechts een forse overtreding en enkele blessurebehandelingen. Het eerste gevaar ontstond in de 6e minuut. Daan van Heijnsbergen nam het Geldropse doel onder vuur, maar stuitte op doelman Youri van Tilburg. In de 23e minuut kreeg Braakhuizen uit een corner een goede doelkans. De kopbal van Christian Messerschmidt werd echter een prooi voor doelman Bram Werdens. Vijf minuten later was het aan de andere kant bijna raak. Rick van Heijnsbergen bracht met een mooie pass Robin Knapp in een kansrijke positie. Zijn inzet strandde op de keeper en vanuit de rebound knalde Stan van de Ven de bal van buiten het strafschopgebied op de lat. In de slotfase van de eerste helft kapte Ibrahim Sanatci zich op de kop van de 16 vrij. Zijn schuiver eindigde in de handen van Bram Werdens. Zo bleef het tot aan het rustsignaal 0-0.

Ook in de openingsfase van de tweede helft hielden beiden ploegen elkaar in evenwicht. In de 58e minuut kwam Braakhuizen op een 0-1 voorsprong. Rik Slaats schoot bij de tweede paal een voorzet van de linkerkant binnen. Zeven minuten later viel de gelijkmaker. Na een corner van Braakhuizen kwam Sparta’25 via een razendsnelle tegenstoot in het strafschopgebied van de bezoekers. Daan van Heijnsbergen speelde de bal breed naar Denzel Hajema en die zorgde voor de 1-1. Nauwelijks vier minuten later scoorde Philippe Cleutjens uit een scrimmage de 2-1. Hierna ging Braakhuizen op zoek naar de gelijkmaker waardoor Sparta’25 meer ruimte kreeg. Dat leidde tot een paar mogelijkheden om de score verder uit te breiden, maar helaas zonder resultaat. In de 75e minuut mocht de 17-jarige Ilias Divanis zijn competitiedebuut maken in het eerste elftal van Sparta’25. In de slotfase moest Bram Werdens nog een keer reddend optreden op een schot in de korte hoek. Uiteindelijk bleef het 2-1 waardoor Sparta’25 nog steeds ongeslagen blijft. Na afloop werd Joost Ankersmit uitgeroepen tot ‘Man van de Wedstrijd’.

Zondag 7 november wacht Sparta’25 in Oirschot een topper tegen koploper Oirschot Vooruit. Aanvang 14.30 uur.