Afbeelding
Foto: Marcel van de Kerkhof (B&D)

Intocht Sinterklaas Mariahout

Activiteiten & Evenementen

Mariahout - De intocht van Sinterklaas in Mariahout is op zondag 14 november. De Sint en zijn Pieten vertrekken om 12.00 uur vanaf het Buurthuis voor een rondtocht door de straten van Mariahout. 

De rondtocht start bij het Buurthuis in Mariahout, en volgt dan de route Bernadettestraat, Wilhelminastraat, Julianastraat, Bernadettestraat, Talingstraat, Knapersven en via de Bernadettestraat komt hij weer terug bij het Buurthuis. Harmonie St. Caecillia zal de Sint hierbij begeleiden. Omdat de Sint het erg leuk vindt als er veel kinderen langs de route staan, is er ook dit jaar weer een kleurplatenactie. Alle kinderen die bij de route de kleurplaat inleveren die zij op school, Ukkepuk of de Peuterzaal hebben gekregen/opgehaald, kunnen een leuke prijs winnen. Zet wel goed je naam op de kleurplaat.

Na zijn rondtour is de Goedheiligman voor de kinderen tot en met groep 5 in de grote zaal van het Buurthuis. Daar zal de burgemeester de Sint ook verwelkomen. De kinderen vanaf groep 6 tot en met groep 8 zijn welkom in de kleine zaal van het Buurthuis voor de Sinterklaasbingo, waar leuke prijzen te winnen zijn.

Om toegang te krijgen tot het buurthuis moeten zij zich houden aan de geldende coronamaatregelen. Dit betekent dat iedereen van 13 jaar en ouder een coronatoegangsbewijs en een geldig identiteitsbewijs moet laten zien om binnen te mogen.