Afbeelding

Rotary steunt 16 verenigingen met opbrengst Plukgeluk-actie

Dier & Natuur

Laarbeek - Het initiatief van Rotaryclub Gemert-Bakel/Laarbeek om een Plukgeluk-tuin in te richten is een succes gebleken. Met het bloemrijke plukveld op De Hei in Mariahout is in totaal 3200 euro opgehaald door donaties van plukkers en een aanvullende bijdrage van de Rotaryclub. De opbrengst wordt verdeeld onder de Kindervakantieweken en de Zonnebloem-afdelingen in Gemert-Bakel en Laarbeek. 

Initiatiefneemster en Rotarylid Tanja van de Ven uit Beek en Donk is blij met dit resultaat. “We wilden dit jaar voorzichtig proberen of het zou aanslaan. Gelukkig hebben veel mensen de Plukgeluk-tuin bezocht, bloemen geplukt en geld gedoneerd. En het mooiste is dat we ook nog de biodiversiteit een handje hebben kunnen helpen!” Volgens Tanja was het in het begin even zoeken naar de wijze waarop ze het onkruid in bedwang konden houden. “Uiteindelijk hebben we de Rotaryleden maar gevraagd om onkruid te komen wieden; handjes uit de mouwen voor het goede doel.”

Volgend jaar opnieuw
De organisatoren zijn blij met het resultaat. Voor volgend jaar heeft men al ideeën om nieuwe locaties toe te voegen zodat de Plukgeluk-tuinen makkelijker bereikbaar zijn voor iedereen. Daardoor hoopt de club meer mensen blij te kunnen maken met mooie plukvelden en tevens meer opbrengsten te kunnen verwerven voor lokale goede doelen in 2022. 

Op de website www.plukgeluk.eu zal het komende voorjaar aangekondigd worden wanneer en waar er geplukt kan gaan worden. Tanja is trots op het project: “Persoonlijk wil ik de verbinding leggen tussen de agrarische sector en de samenleving. Met zo’n vriendelijk project als dit lukt dat goed. Plukgeluk slaat echt aan en wordt komend jaar op nog meer plaatsen in Nederland uitgevoerd. Dat is goed voor projecten die wij als Rotary ondersteunen, goed voor de natuur en goed voor het humeur van iedereen die bloemen komt plukken.”