Afbeelding
Foto: BZET De Bosduvels

Geslaagde vierde editie van ‘De Bosduvels Halloween Nightbike’

Activiteiten & Evenementen

Lieshout - Mountainbikers vanuit alle uithoeken namen zaterdag 30 oktober deel aan de vierde editie van ‘De Bosduvels Halloween Nightbike’. Dit jaar namen er meer dan 300 mensen deel aan de Nightbike. “Het was een daverend succes!”

Voor het vierde jaar op rij organiseerde mountainbike en toerfietsclub BZET De Bosduvels uit Mariahout ‘De Bosduvels Halloween Nightbike’. Roland, lid van de club: “Het parcours is rond de 33 kilometer. Voor fietsen in de avond is 35 km eigenlijk maximaal. Gemiddeld doen de deelnemers ongeveer twee uur over het parcours.”

De start
Deelnemers konden zich op voorhand inschrijven of ter plaatsen. In totaal schreven zo’n 260 mensen zich van te voren in en waren er nog zo’n 50 mensen die deze avond zelf pas besloten om zich in te schrijven. Al met al een goede opkomst. “Zeker als je het weer bekijkt. Vanaf de start heeft het eigenlijk alleen maar geregend. Maar dit druilerige weer is natuurlijk ideaal voor Halloween!” De deelnemers uit alle uithoeken verzamelde zich bij de Scouting in Lieshout. Daar konden ze starten tussen 18.30 en 19.30 uur. Sommige hadden zich ook verkleed of hun mountainbike versierd met lichtjes en Halloween attributen.

Halloween
Op diverse plekken kwam het Halloween-thema terug in het parcours. Zo waren er duikers in de Torrevennen, maar uiteraard werden de mountainbikers ook uitgedaagd met een Strava-segment. Dat is een stukje in het parcours waar je de snelste tijd kunt neerzetten. Het mooiste gedeelte was misschien wel Jack Track. Jacco van den Biggelaar uit Beek en Donk maakten samen met een paar van zijn vrienden en kennissen zijn eigen mountainbikebaan in het bos van zijn ouders, aan de Hei in Mariahout. Voor deze Nightbike werd het omgetoverd tot een heus Halloween bos inclusief enge geluiden, lichten, spoken en er werd zelfs speciaal een brug gebouwd. Aan alles werd gedacht. De aankleding was prachtig, de karakters doodeng én een heuse actiefoto die de deelnemers naderhand via de site konden zien.

De finish
Vanaf 20.30 uur werden de eerste deelnemers weer terug verwacht bij de Scouting in Lieshout. Het was een spektakel om de deelnemers over de schans terug het terrein op te zien komen. “Het was een leuke editie, de route was mooi aangekleed en wij vinden het tof om weer meegedaan te hebben. Ondanks het weer was het erg geslaagd”, zo vertelt een van de deelnemers. De avond werd afgesloten met een lekker warm broodje hamburger, want honger hadden de deelnemers wel na zo’n parcours!