Afbeelding
Foto: Mark Barten

Het bespreekbaar maken van autisme binnen partnerrelaties

Algemeen

Laarbeek - Als een persoon binnen een relatie gediagnosticeerd is met autisme dan heeft dat ook effect op de partner. Marieke Gommans, psycholoog met als specialisatie autisme, zal hieromtrent uitleg geven in het Ontmoetingscentrum Beek en Donk. Hierbij komen zowel de effecten voor degene mét als zonder autisme aan bod.

Maria Mesman, autismespecialist en EFT-relatie therapeut, zal in gesprek gaan met een stel waarvan een gediagnosticeerd is met autisme. Zij vertellen over hun situatie, waar ze vandaan komen en hoe ze er nu in hun relatie mee omgaan. Een verhaal van een ander kan een uitnodiging zijn om over dit probleem te praten. Het boek ‘Een bus vol alleen op weg naar samen’ verhaalt over een familie waarin autisme een grote rol speelt. Dit boek plaatst autisme binnen het bredere familieverband en legt de vinger op de zere plekken. Ook een uitnodiging om in gesprek te gaan.

De informatieavond vindt op 17 november plaats in het Ontmoetingscentrum Beek en Donk. De inloop is vanaf 19.30 uur en de avond zelf is van 20.00 tot 22.00 uur. Aanmelden kan via de site www.lerenmetlev.nl/inwoners/default.asp?training=508. Wanneer het aanmelden via internet niet lukt, kunt u telefonisch contact opnemen met Suzan de Koning, Dorpsondersteuner LEV Laarbeek op het telefoonnummer 06-19502192.