Ereveld Menteng Pulo Jakarta
Ereveld Menteng Pulo Jakarta Foto: Oorlogs Gravenstichting

Laarbeekse Veteranendag

Algemeen

Laarbeek - Op de tweede zaterdag van november, dit jaar dus op zaterdag 13 november, vindt de jaarlijkse Laarbeekse Veteranendag plaats. Alle Laarbeekse Veteranen zijn daarvoor via een brief van de gemeente Laarbeek uitgenodigd, mits aangemeld, om de herdenking bij te wonen. 

De herdenking van de gesneuvelde en overleden Laarbeekse veteranen vindt plaats bij het Veteranenmonument in de hal van het gemeentehuis. Gelijktijdig wordt er op de erebegraafplaats Menteng Pulo te Jakarta een krans namens de Vereniging de Laarbeekse Veteranen gelegd. Diezelfde middag is er een veteranen reünie in de Tapperij in Beek en Donk. Deze reünie is voor alle Laarbeekse veteranen, dus ook voor hen de geen lid zijn van de vereniging. Daarvoor hebben ook zij een uitnodiging ontvangen.

Tijdens die reünie zal, zoals de laatste jaren gebruikelijk is, een van de veteranen verhaal doen van zijn of haar uitzend-ervaringen. Dit jaar is dat de heer Jos Otten. Tevens presenteert hij daar de hernieuwde uitgave van zijn boek ‘Eyes only’. Meer informatie over de Laarbeekse Veteranen via veteranenlaarbeek@gmail.com.