Afbeelding
Foto: Theo Schepers

Sleutelteruggave Laarbeekse Prinsen niet zonder slag of stoot

Algemeen Carnaval

De Laarbeekse Prinsen hebben woensdagavond hun sleutel, die ze inmiddels twee jaar in bezit hadden, terug moeten geven aan burgemeester Frank van der Meijden. Dat ging niet helemaal zonder slag of stoot, want de burgervader kreeg hulp van het gilde. Zoals eerder te lezen viel in DeMooiLaarbeekKrant, was de Stichting Teugelders van Ganzendonck namelijk niet van plan om de sleutel zomaar terug te geven.

Zij kregen enkele weken geleden namelijk een brief vanuit Nijmegen, waar Prins Luuk XLVIII woont, dat het niet in de regels paste dat hij de sleutel aan de gemeente Laarbeek terug moest geven. Burgemeester Frank van der Meijden reageerde ludiek en dreigde al eerder met het gilde: “Waarde collega: ik ga er vanuit dat u de op schrift gestelde voorschriften boven de ongeschreven voorschriften plaatst en er voor zorgt dat Zijne Doorluchtige Hoogheid Prins Luuk XLVIII de sleutel zonder weerstand en onverwijld aan mij ter hand zal stellen. Mocht dat nodig zijn, dan zal ik niet schromen om de sleutel met mijn hoeders en beschermers te ontbieden. Hiervoor heb ik vanuit oeroude traditie gildes operationeel ter beschikking”, zo viel toen in een reactie te lezen.

Dat gilde had hij woensdagavond opgetrommeld om de sleutel van Ganzendonck terug te vorderen. Met succes. Hij moest hiervoor wel een contract ondertekenen, waardoor Antwan van Horik (Prins Luuk XLVIII) beschikbaar blijft voor de gemeente Nijmegen. Dit tot spijt van de burgemeester. Hij had hem namelijk graag tot ereburger benoemd. De overige Prinsen deden overigens minder lastig en zo zijn alle sleutels weer terug bij de Gemeente Laarbeek.

Foto’s met dank aan Theo Schepers, hoffotograaf van Ganzegat.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding